Joburg Open – Day One

Blogg

Svenskens superspurt – 29 slag

Foto: Getty Björn Åkesson fick verkligen spelet att stämma till och gick på 29 slag sista nio Efter nio hål andra dagen låg Björn Åkesson och balanserade runt kvalgränsen. Nio hål senare är han i allra högsta grad inblandad i tätstriden inför helgen på Royal Johannesburg. När han kom till vändningen på västra banan på

Text: Martin Strömberg • 2016-01-15 Uppdaterad 2016-01-15
Svenskens superspurt - 29 slag
Foto: Getty Björn Åkesson fick verkligen spelet att stämma till och gick på 29 slag sista nio

Efter nio hål andra dagen låg Björn Åkesson och balanserade runt kvalgränsen. Nio hål senare är han i allra högsta grad inblandad i tätstriden inför helgen på Royal Johannesburg.

När han kom till vändningen på västra banan på anläggningen i Johannesburgs utkanter var ha ett under för dagen och tre under par totalt. Då tryckte skåningen plattan i mattan rejält.

Eller vad tycks om sviten: birdie-birdie-birdie-par-birdie-birdie-par-birdie-par för 29 slag sista nio hålen och 64 för ronden. Då han gjorde birdie också på nian innebär det sju under sista tio hålen.

 

 

Svenskens superspurt - 29 slag

Det innebär ett avancemang på 63 placeringar för stunden och fem slag från ledande engelsmannen Ross McGowan.

Johan Carlsson är också inne i klubbhuset på tio under par efter en fin 67:a på västra banan.

– Jag spelade fint även idag och räddade mig när det behövdes. Har puttat väldigt fint och haft bra närspel.Östra banan är ganska mycket bättre än den västra men de är fina båda två, säger Carlsson till Svensk Golf.

Jens Fahrbring kommer också att jobba helg efter två stadiga ronder över 69-69, totalt fem under par och just nu delad 32:a.

– Jag har spelat rätt stabilt och träffat mycket fairways och greener. Har inte riktigt fått i puttarna men hoppas det släpper lite i helgen och fick i någon längre idag, berättar Fahrbring.

Michael Jonzon är fyra under med några hål kvar och kämpar för att hålla sig på rätt sida om kvalgränsen som troligen hamnar på tre under par.

Marcus Kinhult och Steven Jeppesen är båda två under par och kommer tyvärr att missa med ett slag om inget väldigt märkligt händer.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-01-15
BloggBjörn ÅkessonEuropean TourJens FahrbringJohan CarlssonTournytt
Scroll to Top