The BMW SA Open – Day Two

Blogg

Tung svenskdag

Foto: Getty Sydafrikanen Keith Horne är i delad ledning efter halva BMW SA Open Fredagen på Glendower GC bjöd inte på några blågula framgångar. Det blåste mycket och banan spelades något svårare än under torsdagen men ingen av de svenska spelarna var under par när spelet blåstes av på eftermiddagen på grund av åska i området.

Text: Martin Strömberg • 2016-01-08 Uppdaterad 2016-01-08
Tung svenskdag
Foto: Getty Sydafrikanen Keith Horne är i delad ledning efter halva BMW SA Open

Fredagen på Glendower GC bjöd inte på några blågula framgångar. Det blåste mycket och banan spelades något svårare än under torsdagen men ingen av de svenska spelarna var under par när spelet blåstes av på eftermiddagen på grund av åska i området.

Total var de fem svenskarna 19 över par under andra ronden och bara två svenskar har en realistisk möjlighet att få spela i helgen.

Jens Fahrbring var på par efter nio hål när spelet bröts och med sina två över totalt är han precis på rätt sida kvalgränsen just nu.

– Spelet är ringrostigt. Jag slår mycket bra slag men gör också många lätta misstag. Jag får försöka gasa lite i morgon, säger Fahrbring till Svensk Golf.

På samma placering, den 63:e ligger Johan Carlsson, som är fyra över efter sju hål andra dagen. Han behöver hålla sig kvar där någonstans för att få jobba helg.

Pelle Edberg (+4) och Björn Åkesson (+9) är båda färdigspelade medan Marcus Kinhult (+7) behöver spela riktigt bra sina avslutande 14 hål för att ha chansen.

Kvalgränsen ser ut att hamna någonstans runt tre över par. Möjligen att Edberg har en mikroskopisk möjlighet att slinka vidare om vinden håller i sig.

I toppen är det som vanligt många sydafrikaner när Europatouren samkör med Sunshine Tour och i ledningen finns Keith Horne och Branden Grace  på åtta under par. Hemmaduon följs närmast av landsmännen Jbe Kruger på sju under samt engelsmannen Ross McGowan tillsmmans med sydafrikanerna Justin Walters och Brandon Stone på sex under par.

Ställningen just nu

 


Text: Martin Strömberg • 2016-01-08
BloggJens FahrbringTournytt
Scroll to Top