5de4825db612f

Blogg

Stark inledning av Carlsson

Foto: Göran Söderqvist Efter ett litet helguppehåll drar de två stora tourerna igång igen den här veckan och för Europatourens del är det BMW SA Open på Glendower GC i Sydafrika som spelas.  Fem svenskar kom till spel och tre av dem har spelat på förmiddagen. Bäst var göteborgaren Johan Carlsson som med sina två

Text: Martin Strömberg • 2016-01-07 Uppdaterad 2016-01-07
Stark inledning av Carlsson
Foto: Göran Söderqvist

Efter ett litet helguppehåll drar de två stora tourerna igång igen den här veckan och för Europatourens del är det BMW SA Open på Glendower GC i Sydafrika som spelas. 

Fem svenskar kom till spel och tre av dem har spelat på förmiddagen. Bäst var göteborgaren Johan Carlsson som med sina två under par (70) delar 16:e plats när eftermiddagens spel är i full gång. 

Carlsson har legat runt 100:e plats på Race to Dubai de senaste två säsongerna och jag har en viss känsla för att 29-åringen ska kunna lyfta snart. Han jobbar målmedvetet, har “rätt” skalle och älskar spelet. Lägg till det att han har ett gudabenådat puttstroke som sällan sviker och skön touch runt greenerna så får man ett ganska gediget intryck.

Carlsson har haft en skön jul och har en veckas träningsläger i Dubai i ryggsäcken inför 2016-års nystart. Men arbetet med en golfsving tar egentligen aldrig semester.

– Jag jobbar alltid med mitt spel på ett eller annat sätt men känner att jag jobbat bättre på helheten till den här säsongen. Svingjobbet går åt rätt håll och det märks på hur jag slår bollen på banan.Fick ingen direkt utdelning idag och sköt två under, berättar han från Sydafrika.

 Hur är känslan på Glendowers luriga greener?

– Puttningen känns bra även om greenerna här på Glendower kan vara svårlästa.

Övriga svenskar som spelat klart just nu är Jens Fahrbring, som gick två över par, delad 90:e plats just nu, samt Marcus Kinhult som gick fyra över par, delad 129:a just nu.

Hemmaspelaren Jaco Van Zyl leder i klubbhuset på sju under par.

Ställningen just nu

Här hittar du Marcus Kinhults blogg

 

 

Då proffsdebuterar Kinhult


”Skönt att ta första steget internationellt”


Carlsson imponerar på Gullane


”Det är kul att spela golf just nu”


Text: Martin Strömberg • 2016-01-07
BloggJens FahrbringJohan CarlssonMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top