The RSM Classic – Round Three

Blogg

Jacobson tappade i Georgia

The RSM Classic PGA TOUR. Efter att ha spelat varsitt varv på Seaside- respektive Plantation-banan i RSM Classic på Sea Island resort var det dags för spelarna som kvalificerade sig för helgen att göra upp på Seaside-banan. Freddie Jacobson låg på en fin andra plats efter två dagar. Han kunde dock inte fortsätta sin låga

Text: Olof Åsgård • 2015-11-22 Uppdaterad 2015-11-22

The RSM Classic

Speldatum: 19 – 22 november 2015

Spelplats: Sea Island Resort, Seaside och Plantation Course, Georgia

Par: 70 Seaside, 72 Plantation

Titelförsvarare: Robert Streb

Svenskar i fältet:

D7. Freddie Jacobson, –9, 65, 67, 71

D53. David Lingmerth, –4, 66, 73, 69

MC. Robert Karlsson, E, 68, 74

MC. Henrik Norlander, +1, 73, 70

MC. Jonas Blixt, +2, 72, 72

PGA TOUR. Efter att ha spelat varsitt varv på Seaside- respektive Plantation-banan i RSM Classic på Sea Island resort var det dags för spelarna som kvalificerade sig för helgen att göra upp på Seaside-banan.

Freddie Jacobson låg på en fin andra plats efter två dagar. Han kunde dock inte fortsätta sin låga svit och gick ett över par tredje varvet och tappade till sjunde plats i tävlingen.

Jacobson inledde tävlingen övertygande med att gå fem under par de två första varven. Spelet stämde perfekt och svensken noterades för många birdies. Det tog 27 hål in i tävlingen innan första bogeyn kom från Jacobson.

Under tredje ronden blev det bara en birdie och två bogeys. Svenskens annars så fina puttning gav inte lika bra utdelning och till skillnad från de två inledande varven tappade Jacobson slag gentemot resten av fältet i puttningen.

Efter dagens 71-rond (par 70) är han totalt nio under par och det blir svårt att komma tillbaka och blanda sig i titelkampen. Jacobson är sju slag bakom ledaren Kevin Kisner inför finalvarvet.

David Lingmerth gick ett under par tredje varvet och är fortsatt 53:e man i tävlingen.

Aktuell ställning RSM Classic

 

 

 


Text: Olof Åsgård • 2015-11-22
BloggFreddie JacobsonTournytt
Scroll to Top