M2M Russian Open – Day Four

Blogg

Ömsom vin, ömsom vatten i kvalskolan

EUROPEAN TOUR. Ömsom vin, ömsom vatten. Så kan man väl beskriva de 23 svenska spelarnas prestationer på PGA Catalunyas två banor under den andra tävlingsdagen av totalt sex.  Tävlingens blågula uppryckning så här långt stod Oscar Stark för som förvandlade lördagens inledande 77-runda till en prydlig 65:a andra dagen, vilket gör att Forsgården-spelaren ligger på

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-15 Uppdaterad 2015-11-15
Ömsom vin, ömsom vatten i kvalskolan

EUROPEAN TOUR. Ömsom vin, ömsom vatten. Så kan man väl beskriva de 23 svenska spelarnas prestationer på PGA Catalunyas två banor under den andra tävlingsdagen av totalt sex. 

Tävlingens blågula uppryckning så här långt stod Oscar Stark för som förvandlade lördagens inledande 77-runda till en prydlig 65:a andra dagen, vilket gör att Forsgården-spelaren ligger på par totalt. 

Två slag före återfinns bland annat Oskar Henningsson, som faktiskt har en Europatourtitel på sitt CV. Segern i Czech Open 2009 är karriärens höjdpunkt så här långt och Gränna-sonen är nästan beredd att göra vad som helst för att få lägga beslag på ett av de där 25 Europatour-korten som ligger i potten i kvalskolan. 

– För ett kort hade jag kunnat vandra tre varv runt Vättern. Baklänges. Med Haeggman tjötandes bredvid mig hela jäkla vägen, säger 30-åringen skämtsamt till Svensk Golf. 

Det låter i ärlighetens namn som en rejäl ansträngning… Kanske rentav lättare att spela till sig kortet på egen hand. Och det har Henningsson alla möjligheter i världen att lyckas med. Två under par totalt efter två rundor ger ett hyggligt utgångsläge inför fortsättningen. 

– Rent spelmässigt var jag snäppet vassare under inspelsvarven, så det finns betydligt mer att ta av. Det är inget att hymla om, klart man känner av en viss anspänning i den här tävlingen. Men hittills har jag hållit mig till min spelplan fullt ut och det är en rejäl utmaning att göra det i 108 hål vill jag lova. 

Bäste svensk är super-amatören Marcus Kinhult som följde upp lördagens sex under par-runda med minus tre varv två. Med sina -9 ligger han delad trea i tävlingen, där de 25 främsta får det ack så eftertraktade kortet. 

Näst bäste blågula spelare är Jens Dantorp, som slutade trea då Nordea Masters gästade hans hemmabana PGA National i somras. Fem under par totalt ger en delad 19:e plats så här långt. 

– Jag har väl inte haft så skön känsla i slagen så här långt, därför försöker jag spela med mycket marginaler i spelet och så enkla slag som möjligt, säger han när Svensk Golf stämmer av läget efter andra rundan. 

På tisdag efter fyra rundor dras cutten. Det återstår hur många av de 23 svenska spelarna som då fortfarande har kvar drömmen om spel på Europatouren fullt ut 2016. Här är i alla fall resultatlistan för de svenska spelarna med en tredjedel av tävlingen spelad. 

Ömsom vin, ömsom vatten i kvalskolan

Sista chansen – första chansen!


Vilken pangstart Marcus Kinhult!


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-15
BloggTävlingarTournytt
Scroll to Top