5de4857191668

Blogg

15 lyckliga män

Här poserar de 15 främsta på Challengetourens ranking som får ET-kort 2016 Två nya svenskar är klara för Europatouren 2016. Björn Åkesson slutade sexa på Order of Merit och Jens Fahrbring blev till slut tia. Fahrbring avslutade med 68 slag och delade 15:e platsen i finalen. Marginalen ner till att missa kortet blev till slut klar.

Text: Martin Strömberg • 2015-11-07 Uppdaterad 2015-11-07
15 lyckliga män
Här poserar de 15 främsta på Challengetourens ranking som får ET-kort 2016

Två nya svenskar är klara för Europatouren 2016. Björn Åkesson slutade sexa på Order of Merit och Jens Fahrbring blev till slut tia. Fahrbring avslutade med 68 slag och delade 15:e platsen i finalen. Marginalen ner till att missa kortet blev till slut klar.

– Det har varit en pärs sista månaden och jag är lättad och glad att det är över nu, säger Fahrbring till Svensk Golf.

Tyvärr blev det inget avancemang uppåt för Jens Dantorp. Åtminstone inte än. Han avslutade helt okej med 70 slag men en dag då många spelade bra räckte det inte till mer än en delad sjundeplats. Dantorp hade behöv tre slag färre för att nå den där andraplatsen som till slut krävdes.

– Jag är rätt så besviken faktiskt.Jag spelade bra men saknade det där sista lilla flytet. Jag föll lite på parfemmorna som jag gick ett över idag trots att jag var uppe vid green på samtliga. Jag tar nya tag i kvalet och gör en bra vecka där istället, säger skåningen till Svensk Golf.

För Danmark blev det en fantastisk dag då både Joachim B Hansen (tvåa i finalen) och Jeff Winther (delad trea) spelade sig in bland de 15 som får kortet.

Överlägsen segrare på Order of Merit blev även finalens segrare, portugisen Ricardo Gouveia.

Slutställning

 

15 lyckliga män
Slutställningen på Challengetourens Order of Merit 2015

Dantorp har ET-häng


Dantorps hemliga vapen


Svensken säkrade kortet på sista green


Fahrbring tog första titeln


Text: Martin Strömberg • 2015-11-07
BloggBjörn ÅkessonJens DantorpJens FahrbringTournytt
Scroll to Top