Blogg

”Nya” Jack Nicklaus dumpar Tigers coach

Foto: Getty Aaron Baddeleys tränarbyte ger effekt och ”Bads” sköt 64 slag första dagen av Sanderson Farms När han var 19 år gammal vann Aaron Baddeley Greg Normans egen tävling utanför Sydney. ”Bads” vann dessutom Australasians Order of Merit i samma veva och blev jämförd med självaste Jack Nicklaus av Greg Norman, det kan ju knäcka …

”Nya” Jack Nicklaus dumpar Tigers coach Read More »

Martin Strömberg • 2015-11-06
Foto: Getty Aaron Baddeleys tränarbyte ger effekt och ”Bads” sköt 64 slag första dagen av Sanderson Farms

När han var 19 år gammal vann Aaron Baddeley Greg Normans egen tävling utanför Sydney. ”Bads” vann dessutom Australasians Order of Merit i samma veva och blev jämförd med självaste Jack Nicklaus av Greg Norman, det kan ju knäcka även den mest psykiskt stabila.

Alltsedan dess har Aaron kämpat för att leva upp till höga förväntningar. Periodvis har han lyckats, han har trots allt Tre PGA Tour-titlar och fyar andra internationella segrar, men ändå, någon ny Jack Nicklaus har Baddeley väl ändå inte blivit. Än.

Sedan en tid har nu 34-årige Baddeley jobbat ihop med Chris Como, ni vet Tigers senaste tränare, men i somras bröt han det samarbetet och inledde ett nytt tillsammans med Scott Hamilton, även kallad The Anti-Method Man. Hamiltons svingteori bygger på den –  i och för sig – inte helt originella tanken att alla är byggda olika och att det inte finns en unik perfekt sving som fungerar för alla. Han har bland annat haft stora framgångar den senaste tiden med Chris Kirk och Harris English.

Kanske att det arbetet börjar bära frukt även för Aaron Baddeley såg skarpare ut än på länge när han dansade runt Sandersons Farms första varv på 64 slag. Baddeley svingade friare och mindre mekaniskt samtidigt som puttningen var lika vass som den alltid varit.

– Scott har verkligen gjort allt enklare för mig. Jag har ändrat svingen flera gånger tidigare och letat efter det perfekta men nu med Scott är det mer som att jag får vara den spelare jag är och bara bygga vidare min egen sving, sa Baddeley efter sin 64:a.

Trots den fina scoren är han två slag efter ledaren Roberto Castro, som gick på 62 slag.

För svensk del blev det en klart godkänd start med alla spelare under par. Carl Petterson var bäst med sina fem under på en delad elfteplats. Henrik Norlander sköt 69 och är på delad 42:a. Freddie Jacobson och Robert Karlsson är slaget efter (70) på delad 61:a medan Jonas Blixt fick nöja sig med 71 slag och en delad 81:a plats.

Ställningen, Sanderson Farms Championship

Scroll to Top