5de486132b2a1

Blogg

Dansk-finsk uppgörelse i Delhi

Den unga danskan Emily Pedersen håller ledningen i Hero Women´s Indian Open. Men den 19-åriga rookien utmanas av tre nordiska kollegor. Pedersen gör sitt första år på damernas Europatour och är på god väg mot sin första seger. Men det är en hel ronds jobb kvar och hon leder bara med ett enda slag före

Martin Strömberg • 2015-10-24

Den unga danskan Emily Pedersen håller ledningen i Hero Women´s Indian Open. Men den 19-åriga rookien utmanas av tre nordiska kollegor.

Pedersen gör sitt första år på damernas Europatour och är på god väg mot sin första seger. Men det är en hel ronds jobb kvar och hon leder bara med ett enda slag före walesiska Becky Morgan. PÅ ensam tredjeplats finns dessutom en annan danska som gärna vill ha ett ord med i laget, Malene Jorgensen är ett över par och två bakom Pedersen.’

– Det hade kunnat vara ännu bättre men jag är nöjd med min score. Jag spelade bättre idag än igår men fick inte i några puttar, sa Pedersen efter ronden.

Jorgensen och Pedersen är goda vänner och de umgås mycket vid sidan av banan men när det gäller slutronden tänker inte Jorgensen visa någon pardon.

– Jag hade en glödhet putter idag som räddade min score och jag är nöjd.

Enda svenskan Camilla Lennarth är på delad 21:a plats efter ronder på 77-76. Hon är sju slag bakom Pedersen och har bra chans att ta en fin placering.

Nordisk dominans i Indien


Världens brantaste sving?


Tonåringar slåss om titeln


Åkesson stormar mot ET

Scroll to Top