The Solheim Cup – Day Three

Blogg

Stjärnspelarens stöd till Pettersen

I USA hänger fortfarande Suzann-gate kvar i golfkretsar. I en intervju i Golfchannel i onsdags berättade norskan att hon fick stöd från oväntat håll.

Text: Martin Strömberg • 2015-10-02 Uppdaterad 2015-10-02

Den stora snackisen under och efter årets Solheim Cup i Tyskland var incidenten under andra eftermiddagen då amerikanskan Alison Lee tog upp en putt på det 17:e hålet som Suzann Pettersen menade inte var skänkt.

Händelsen formligen delade golfvärlden i två delar, en som tyckte att det var osporstligt av norskan medan den andra tyckte att Lee borde lära sig att hålla ordning på reglerna och att Suzann absolut inte hade något att be om ursäkt för. Just den bästbollmatchen förlorade USA men man vann till slut hela Solheim Cup efter ett inspirerat och imponerande singelspel.

Pettersen gick dagen efter att matchen avslutats ut och bad om ursäkt.

 

 

Stjärnspelarens stöd till Pettersen
Amerikanskan Alison Lee var otröstlig efter att hon plockat upp bollen

I onsdagens intervju berättade Pettersen hur jobbig tiden efter Solheim varit men också att hon fått stöd också från amerikanskt håll.

– En av de första som hörde av sig var Phil Mickelson redan under söndagskvällen. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka honom tillräckligt för hans ord och det långa samtalet, berättade Pettersen.

De båda har det gemensamt att båda tränar för den kände amerikanska golfinstruktören Butch Harmon och känner varandra sedan tidigare. Men Phil ringde inte bara för att trösta utan ville också ha förstahandsinformation om vad som verkligen hänt.

– Han ville inte bara ge mig en klapp på axeln utan ställde en hel del tuffa kritiska frågor som jag var tvungen att svara på, berättade norskan.

Mickelson fick ett wildcard av kapten Jay Haas och spelar President Cup nästa vecka och Phil har haft sin beskärda del av kontroverser i lagtävlingar. Bland annat kritiserade han den amerikanska Ryder Cup-kaptenen Tom Watson efter USA:s förlust på Gleneagles förra året.

Stjärnspelarens stöd till Pettersen
Phil Mickelson med sin och Suzann Pettersens tränare Butch Harmon

Pettersen fick också stöd av den amerikanska stjärnan Michelle Wie direkt efter händelsen då Wie sökte upp Pettersen för att prata på spelarhotellet direkt efter matchen.

– Vi hade ett jättebra samtal som betydde jättemycket för mig just då.

När Pettersen berättar om själva situationen är hon fortfarande osäker på vad hon tycker är rätt och fel. 

– Allt gick så fort. Jag ångrar inte att jag inte gav henne putten just då eftersom det är vad matchspel handlar om. Ibland skänker man puttar de första sex hålen för att sedan låta den andre putta ut några hål, det är en del av det mentala spelet. Men jag ångrar att hela situationen uppstod med tanke på hur bisarrt allt blev. Jag önskar att det aldrig hänt. 

Länk till Intervjun 

"Hoppas att USA förlåter mig"

Pettersen: "Hade gjort likadant om det hände igen"


Text: Martin Strömberg • 2015-10-02
BloggPhil MickelsonSuzann PettersenTävlingarTournytt
Scroll to Top