Anna Nordqvist Europe, Caroline Hedwall Europe

Blogg

Hedwalls fantastiska facit

Caroline Hedwall har nu spelat tio matcher i Solheim Cup. Hur många tror du hon har förlorat?

CM Hellsten • 2015-09-18

Ett par minuter innan Anna Nordqvist och Suzann Pettersen anlände till första tee på fredagsmorgonen kom Caroline Hedwall dit.

Med systern/caddien Jacqueline vid sin sida.

Men utan bag.

Hedwall var petad från foursomepasset och var där som supporter för att stötta sina lagkamrater.

Under de inledande hålen åkte syskonen Hedwall med vice-kapten Maria McBride i golfbilen för att följa Skandinaviens fajt mot USA.

Mellan slagen på hål 2 sa Caroline Hedwall:

– Det är ovant att inte spela. Det här är första gången sedan debuten som jag inte spelar foursome. Men Carin vill ju att alla ska spela under första dagen så det är bara att ladda om. 

Det gjorde hon.

Hedwall fick spela eftermiddagens bästboll med Anna Nordqvist.

Det gick ju alldeles lysande – 4&3 mot Paula Creamer/Morgan Pressel.

Segern innebär att Caroline Hedwalls imponerande facit i Solheim Cup förbättrades ytterligare.

Barsebäckspelaren har nu spelat 10 matcher.

Vunnit 8.

Kryssat 1.

Förlorat 1.

– Jag kommer knappt ihåg när jag förlorade… Jag tycker bara att det är så himla kul att spela Solheim Cup och i dag spelade ju Anna fantastiskt bra. Det var väldigt lätt att spela med henne. Själv var jag lite övertaggad i början och efter fjärde hålet sa jag till Anna att jag nog får tagga ner lite… Sedan blev det ju faktiskt en riktigt bra bästboll, säger Caroline när dagens summeras.

Hur mycket spel blir det dag 2?

– Kaptenerna håller på och snackar nu under fredagskvällen och de behöver inte lämna in laget förrän klockan 08.15 på lördagsmorgonen, så vi får se vad det blir. Jag lär väl i alla fall spela något. Visst blev jag besviken när jag fick reda på att jag inte skulle spela foursome – men man ska bli besviken när man inte får spela. Men då fick jag å andra sidan chansen att gå runt och titta lite på Solheim Cup i stället.

Scroll to Top