Gryningsgolf kan vara billig golf i kommande appen Golf Outlet. Foto: Getty Images.

Banor och resor

Greenfee Outlet vill ansluta över 100 svenska klubbar

Vill nå spontangolfare med svårsålda starttider

Text: Svensk Golf • 2023-02-20 Uppdaterad 2023-02-20

Renodlade söktjänster för rabatterade greenfeetider är inte ett ovanligt inslag utomlands. Nu vill svenska företaget Teevolution etablera ett liknande koncept på den inhemska marknaden, där appen Greenfee Outlet kommer att lanseras inför årets säsong.

Satsningen riktas främst mot spontangolfare med flexibla spelmönster, som kan tänka sig att boka sina starttider med kort varsel förutsatt att priset är tillräckligt attraktivt.

– Greenfee Outlet blir den perfekta kanalen för golfklubben att nå ut med sina svårsålda starttider och kan på så sätt öka både beläggningen och greenfeeintäkter, utan att behöva rabattera priserna i sina vanliga bokningssystem och kanaler, säger Anders Axmacher, vd på Teevolution.

Teevolution, som också driver tjänsten SmartGolfa, siktar på att ett 100-tal svenska klubbar ska vara anslutna till Greenfee Outlet innan årets slut. I och med att företaget ingår i samma koncern som GolfStar är det inte överraskande att samtliga av deras 19 banor kommer att finnas tillgängliga i tjänsten från start.

– Detta är en produkt och marknadsföringskanal vi sökt efter i flera år för att kunna sälja ut våra överskottstider. Att via Greenfee Outlet kunna erbjuda golfarna en bra rabatt på starttider som annars i princip aldrig skulle nyttjas tycker vi är bra, säger Stefan Brikell, sales director på GolfStar.


Text: Svensk Golf • 2023-02-20
Banor och resor
Scroll to Top