Kryssningsfartyget Costa Smeralda sväljer nästan 5300 passagerare.

Svenska researrangören satsar på golfkryssningar

Gör stopp vid fredagens spel i Ryder Cup.

Text: Svensk Golf • 2023-02-16 Uppdaterad 2023-02-16

Med start i höst breddar Golf Plaisir sitt utbud med att också innefatta golfkryssningar. Fartyget Costa Smeralda utgår från Barcelonas hamn under höst och vår, och kommer att lägga till i tre länder där spel på fyra olika golfbanor väntar. 

– En av de trender som vi kan se när det gäller golfresor är det stora intresset för kombinationsresor. För många räcker det inte med att bara åka på en golfresa utan man vill gärna lägga till något till golfen. Det kan vara kombinationer som sol och bad, storstad, kultur, safari, mat, vin, träning och det känns därför naturligt att kunna erbjuda golf och kryssning som något lite nytt och unikt på golfmarknaden, säger Peter Browall, vd på Golf Plaisir.

Under turen som avgår den 25 september har dock en av de utlovade rundorna ersatts med en heldag på Ryder Cup, där fredagens spel mellan Europa och USA avnjuts på Marco Simone GC utanför Rom. Banorna som resenärerna kommer att spela övriga dagar är T Golf på Mallorca, St Anna Golf i Savona och Golf Sainte Baume vid Marseille. 

Under vinterhalvåret kommer kryssningarna att flyttas österut och utgå från Dubai. Där bygger Golf Plaisir vidare på samma grundläggande program med fyra ronder i tre olika länder – där ett av de planerade stoppen sker i Omans huvudstad Muskat. 


Text: Svensk Golf • 2023-02-16
Banor och resorGolf PlaisirRyder Cup
Rulla till toppen