Trummenäs GK utanför Karlskrona i Blekinge. Foto: Klubben

Golfsverige

Svenska klubben tar hjälp av Fulke och Mednickson

Blekingeklubben vill bli bästa banan i sydöstra Sverige.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-21

Trummenäs GK utanför Karlskrona ligger vackert vid Östersjön, omgärdat av ett modernt och attraktivt villaområde och med havsutsikt från alla hål. 
Banan öppnade för spel 1992. Sedan dess har banan i stort sett varit densamma, förutom ett antal smårenoveringar och uppdateringar i omgångar och av olika personer. 

Nu tar klubben ett större grepp och har anlitat Pierre Fulke som tillsammans med kollegan Adam Mednickson ska göra en masterplan för hur banan ska utvecklas.
”Visionen är att Trummenäs ska bli en av sydöstra Sveriges mest attraktiva golf- och friskvårdsarenor.” skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Trummenäs är inne i en fantastisk utveckling med många nya medlemmar och att få göra det här är pricken över i:et, säger klubbchefen Johan Bjerngren till Svensk Golf.

Ett första möte om samarbetet med arkitekterna har hållits online med medlemmarna och Bjerngren är glad över det stora engagemanget.

– Över 100 personer kopplade upp sig och överlag är medlemmarna mycket positiva. Det är viktigt med delaktighet och att alla känner att vi gör det här tillsammans. Att valet föll på Pierre Fulke och Adam Mednickson har att göra med vårt havsnära läge och deras seasideprojekt har fallit ut riktigt bra på flera ställen.

Vad kan det ske för förändringar?
– Inget är klart än, men de har några tankegångar där bland annat en par 4 görs om till par 3 och tvärtom på ett annat ställe. Tanken är att göra banan lite modernare, säkrare på sina ställen och att banan hänger ihop i formspråk hela vägen. Det är ingen proffsbana vi vill ha, utan en familjebana som blir attraktiv att spela, säger Bjerngren. 

Någon helrenovering är det inte tal om utan löpande förändringar under 5–7 år. 
– Vi vill ha en plan att hålla oss till. Vissa grejer kan nog göras relativt omgående. Vi vill ju visa att det händer något.

Likt andra klubbar har Trummenäs GK haft ett uppsving under coronapandemin och fått 170 nya medlemmar. Utöver Masterplanen ska klubben satsa mer på banans skötsel med helt ny maskinpark och fler anställda banarbetare. 


Text: Olof Åsgård • 2021-02-21
Banor och resorBanor & resorGolfsverige
Scroll to Top