"Anläggningen är alldeles för bra för att läggas ner", menar de nya initiativtagarna bakom satsningen på Åsundsholms G&CC // Foto: Martin Strömberg

Nytt hopp i Västergötland

Nedläggningshotad anläggning kan räddas

Grupp arbetar för en lösning med stjärnkocken Leif Mannerström som dragplåster.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-17

I november förra året meddelade ägarna till anläggningen Åsundsholms G&CC att golfbanan skulle läggas ner och att det skulle bli jordbruksmark istället.

Beslutet slog ner som en bomb och överraskade såväl styrelse som medlemmar i klubben.

Men nu, två månader efter nedläggningsbeskedet, finns stora förhoppningar om att kunna rädda både golfbanan och hotell- och restaurangverksamheten i herrgården, rapporterar Ulricehamns Tidning.

– Anläggningen är alldeles för bra för att läggas ner, säger Leif Reinholdsson, en av dem som arbetar för att driva verksamheten vidare.

Kassören i klubbens styrelse, Olof Fredman engagerade sig direkt efter beskedet om nedläggningen tillsammans med vice ordförande Pernilla Berglund och man kontaktade då Roger Carlsson och Leif Reinholdsson, två medlemmar med stark känsla för anläggningen och gedigna förankringar i det lokala näringslivet.

Reinholdsson var tidigare med och byggde upp golfen på Åsundsholm och har dessutom varit ordförande i klubben.

Kvartetten bildar nu en interimsledning och är ansiktena utåt för det projekt som går under namnet “Ny framtid för Åsundsholm golf”.

– Vi startade en förhandling med familjen Gunnardo (ägarna) redan i mitten av november. Från början var väl intresset ganska ljummet från deras sida, men det har vuxit undan för undan, säger Olof Fredman, till UT

Planen är att den nya satsningen ska innehålla dels företaget Åsundsholms herrgård AB, dels föreningen Åsundsholms golfklubb. Bolaget ska köpa herrgårdsfastigheten med samtliga byggnader som ingår där, förvärva maskinparken, driva och arrendera golfbanan och även driva hotellverksamheten.

– Vi haft har haft flera möten med banken, presenterat vårt koncept och fått positiv respons. När det gäller investerare är det just nu tio till tolv personer som vi har identifierat och i princip kommit överens med. Alla potentiella delägare vi pratat med är lika angelägna som vi om att det här ska finnas kvar. Vi delar kärleken till anläggningen, säger Leif Reinholdsson.

Restaurangen ska drivas av en entreprenör – och det nya konceptet har dessutom ett äss i rockärmen i form av stjärnkocken Leif Mannerström.

– Han kommer att bistå oss på olika sätt som kommer ge restaurangen både stöd och en extra touch, bland annat som gästkock då och då, säger Leif Reinholdsson.

Den senaste förhandlingen med familjen Gunnardo hölls förra veckan och Leif Reinholdsson kände sig optimistisk efter mötet.

– Vi är fortsatt starka i tron att vi kommer att mötas i en överenskommelse, säger han till Ulricehamns Tidning.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-17
Banor och resorÅsundsholm G&CCBanor & resorGolfsverigeLeif Mannerström
Scroll to Top