Degerfors golf

Golfsverige

Slukhål på svenska banan: ”Ett djupt hål”

En privatperson promenerade på Degerfors Golf under måndagen när han upptäckte ett slukhål.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-01

Säsongen är över på Degerfors Golf. Och tur är väl kanske det, med tanke på att en promenerande privatperson under måndagen upptäckte ett slukhål på golfbanans elfte hål. Detta rapporterar Karlskoga Tidning-Kuriren.

Det var under lunchtid på måndagen som en privatperson promenerade längs golfbanan och rapporterade därefter till en offentlig Facebook-grupp gällande hålet. Elisabeth Björn, vd för Degerfors golf AB, berättar för tidningen att hon blev förvånad av upptäckten.
– Ja, det var ett djupt hål. Vi har klarat oss från slukhål i många år. Jag. Fick berättat för mig att det var något slukhål när banan byggdes år 2007, annars inga, säger hon.

Under vintermånaderna har klubben själva ingen daglig bevakning på golfbanan, vilket innebär att saker likt slukhål inte alltid upptäcks omedelbart. Men ingen ska ha kommit till skada av hålet som är 170 centimeter djupt och 80 centimeter i diameter. Hålet är avspärrat och Degerfors kommun är kontaktad.
– Det ska inte finnas några vatten- och avloppsrör eller ledningar runt området för hålet enligt kommunen, säger Elisabeth Björn.

Degerfors Golf ska ta reda på vad orsaken till slukhålet är. Så länge kan vi bara spekulera att hålet är anledningen till alla bortslagna bollar på det elfte hålet på Degerfors golfbana.


Svinen förstör på Waxholm


Text: Jesper Johansson • 2020-12-01
Banor och resorSpelaDegerfors GKGolfsverige
Scroll to Top