Foto: Bryngfjordens GK via Facebook

Svenska banor

Banbesök: Bryngfjorden Golf

Bryngfjordens skogsbana var redan bra men Magnus Sunessons utvecklingsplan som höjer de estetiska intrycken och ökar spelglädjen tar Karlstadsklubben till en ny nivå.

Text: Svensk Golf • 2020-11-25 Uppdaterad 2021-12-22

Därför ska du spela banan

Att hålla renodlade skogsbanor torra och välskötta kräver ofta mycket arbete. Det märks att Bryngfjorden lägger stor vikt vid att hålla banan i ypperligt skick och de gröna fälten mellan träden är väl värda ett besök.

Karaktär

Tät tallskog där hålen karvats fram i egna rum. Grova bergsknallar, ståtliga tallar och stilla vattenspeglar ger liv åt den vilsamma rumskänslan. Arkitekt Jeremy Turner visar oss vägen genom tydliga vinklar, landningsområden och siktmärken. Designkonsulten Magnus Sunesson har gjort en utvecklingsplan som ska ge banan ett estetiskt och spelmässigt lyft. På de hål där planerna redan införlivats har det fallit ut väl.

Höjdarhålet

Hål 7, par 4. Dogleg höger utan chans att snedda för att tjäna meter. Rakt mellan tee och green har du två stora vattenhinder som tvingar dig vänster. Nyckeln från tee är att passera det första hindret längdmässigt så att det andra inte är mycket i spel därefter.

Räcker en trepack?

Det finns utrymme för drivern och skogen är oftast lättletad. Men mer än en handfull bollar är bra att fylla bollfacket med.

Betyg Bryngfjorden Golf 70/100

Design/layout 28/40
Spelglädje
22/30
Naturupplevelse
20/30

  • Antal hål: 18 + 9 pay and play
  • Spelklar: 2003
  • Greenfee: Cirka 400 kronor
  • Arkitekt: Jeremy Turner

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2020-11-25
Banor och resorbanbesökBryngfjordens GKSvenska golfbanor
Scroll to Top