Gumbalde kommer snart ha ett poolområde, padelbanor och en helt omgjord golfbanan. Foto: Klubben

Golfsverige

Gumbalde storsatsar – investerar 25–30 miljoner i anläggningen

Visby GK kan vänta sig än mer konkurrens från och med 2022. Då är nämligen den stora ombyggnationen av Gumbalde färdig.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-10 Uppdaterad 2020-07-10

Gumbalde Hotell & Konferens AB, som äger golfbanan och tillhörande byggnader, har förvärvats.
De som köpt anläggningen heter Gotlandsfabriken Invest AB och området i Stånga kommer nu snabbt att genomgå en stor förändring. Sedan tidigare har en satsning offentliggjorts men nu är planerna säkrade och Gumbalde ska bli en resort i absolut världsklass. Ambitionen, enligt ett pressmeddelande, är att nå en bredare målgrupp.
– Vi är mycket glada att affären nu är i mål och vi kan på det här sättet säkra att satsningen blir genomförd. Vi ser fram emot en spännande period där nya Gumbalde Resort ska växa fram, säger Johan Bergner, ny ordförande i Gumbalde Hotell & Konferens.
– Pierre Fulkes masterplan ska genomföras och Gumbalde blir en resort som lockar besökare från hela landet. Det här är en viktig satsning inte bara för Gumbalde och Stånga, utan för hela Gotland.  

Senare i år inleds arbetet med golfbanan som Fulke tagit fram. I satsningen ska också ett nytt poolområde byggas samt två padelbanor, som ska stå klart till sommaren 2021. Invigningen av den nya banan sker 2022. Anläggningen kommer trots ombyggnation att ha 18 hål öppna under 2021.

Enligt Matz Bengtsson, vd för Gumbalde Resort, kommer förvärvet innebära att ambitionen höjs ytterligare och att ägarna ser framför sig att investera 25 till 30 miljoner kronor i anläggningen.

Matz Bengtsson har tidigare erfarenhet av arbete med Visby Golfklubb. En bana som av Svensk Golf rankas högst av alla i landet. Pierre Fulke och Adam Mednickson har ändrat den golfbanan till det mästerverk det nu är. Kanske får vi se något liknande på Gumbalde framöver.

LÄS MER: Sveriges 20 bästa golfbanor


Text: Jesper Johansson • 2020-07-10
Banor och resorBanor & resorGolfsverigeGumbalde GK
Rulla till toppen