Sollerö GK

Köpläge?

Svensk golfklubb till salu

Sollerö Golfklubb är till salu. Klubben gick i konkurs i höstas och måste säljas snart för att överleva.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-30 Uppdaterad 2020-03-30

I mitten av 90-talet byggdes banan med tourambitioner. Sollerö Golfklubb skulle bli Dalarnas enda riktiga tävlingsbana. Siljan Golf & Country Club, som klubben då skulle heta, hade fått investeringar på 50 miljoner kronor. Det visade sig dock inte vara tillräckligt och bolaget bakom satsningen gick i konkurs några år senare.

Men till dess hade både infrastruktur och en golfbana placerats på Sollerön, mitt i Siljan. Det gjorde att man trots den finansiella missen ändå kunde öppna upp klubben för spel.
Sollerö Golfklubb blev namnet som varit igång sedan 90-talet.

Nu är det dock fara och färde för klubbens fortsatta existens.
Om den inte säljs under de kommande dagarna måste den behöva läggas ner.

Klubben försattes i konkurs under hösten 2019 och är därför uppe till försäljning. Klubben hade cirka 300 medlemmar, mestadels med lokal anknytning. De förlorar nu sin golfbana och utöver det förlorar området en av sina största turistattraktioner. Klubben genererade i snitt 2 000 greenfee-gäster per år, skriver den avgående styrelsen.
”Från styrelsens sida kan vi inte annat än beklaga den uppstådda situationen och uttrycka vår förhoppning om att någon aktör nu stiger fram och köper upp konkursboet med avsikt att starta upp verksamheten igen”, skriver de på sin hemsida.

Advokaterna Wikner och Marneros ansvarar för försäljningen av konkursboet och värderar klubben, med mark, klubbhus och maskinhall till 2 miljoner kronor.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-30
Banor och resorSollerö GK
Rulla till toppen