En affärsman i Mexiko har skapat sin trädgård.

Inspiration

Trädgården alla golfare drömmer om

Det finns trädgårdar. Och så finns det megakomplex framtagna av en galen arkitekt i Mexico City.

Jesper Johansson • 2019-12-20

Har du lite ledigt i jul kanske du har tid att fundera över vilka projekt som ska genomföras 2020. Ett av dem kan möjligtvis vara att göra om trädgården. Om det är så kan vi tipsa om att kontakta den mexikanska arkitekten Agustin Piza.

Piza kontaktades av en mexikansk affärsman som just nu bygger sitt stora hus i utkanten av Mexico City. Han ville ha en puttinggreen och möjligheten att slå en chipp eller två. Piza valde att ta trädgården ett gäng steg längre.

Arkitekten har istället tagit fram vad han själv kallar ”Golf Lounge”. En stor puttinggreen med varierande omkringliggande terräng som gör att man ska kunna träna på alla slag inom 63 meter. Som en stor del av trädgårdsprojektet har en bunker skapats och i den här bunkern har en stor eldplats byggts.
– Den centrala bunkern är nyckeln till hela kompositionen. Under dagarna kan man träna alla möjliga typer av golfslag. Flopslag, rullchippar, långputtar. Allt du vill träna på kan du göra, säger Piza i ett pressmeddelande och fortsätter.
– På kvällarna kan du höja musiken, tända lamporna, brasan och bara slappna av.

För att bygga den imponerande bunkern har man använt sig av EcoBunker, som också använts på Haningestrand.

Här är bilder på greenkomplexet i Mexico City

Scroll to Top