Augusta National såg annorlunda ut under 30-talet. Foto: Diasports

Banor och resor

Färglagda bilder från 30-talet ger helt ny bild av Augusta

Det finns knappt någon golfbana i världen som är lika välkänd som Augusta National. Trots det fascinerar färglagda bilder från banans begynnelse.

Jesper Johansson • 2019-12-19

Augusta National. Denna mytomspunna plats i centrala Georgia, USA. I april riktas hela världens blickar mot den här privata golfanläggningen skapad av amatörlegendaren Bobby Jones och affärsmannen Clifford Roberts. Banan ritades av legendariska arkitekten Alister MacKenzie och den öppnade för första gången 1932.

Banan har förstås utvecklats sedan dess, även om det än i dag finns likheter med den ursprungliga ritningen. Bland annat har man ändrat spelordning, då dagens dramatiska avslutning till en början var en del av de första nio hålen. Vissa golfhål, för att inte säga alla, har byggts om på ett eller annat sätt. Och träden har, helt naturligt, blivit större, högre och en viktigare del i ritningarna.

Klassiska svartvita bilder av banan har du säkreligen sett. Men har du sett hur Augusta National såg ut på 30-talet i färg?
Twitterkontot “Daisports” har publicerat färglagda foton från Augusta National under 30-talet och det är fascinerande att se hur designen såg ut för ungefär 85 år sedan.


Saker som direkt går att se är bland annat träden bakom det 13:e hålets green och vattenhindret framför hål 16. Det är också enkelt att se att skicket på golfbanan har utvecklats under åren. 1932 såg den betydligt mer ovårdad ut, även om det inte är fel i sig.

Scroll to Top