DCIM100MEDIADJI_0034.JPG

Banor och resor

Svensk golfklubb till salu

Är du på jakt efter din egen golfklubb? Nu är Åsundsholm Golf & Country Club till salu.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-17 Uppdaterad 2019-12-12

Vackert belägen mellan Borås och Ulricehamn finns Åsundsholm Golf & Country Club. Klubben är döpt efter herrgården på samma marker och ligger vackert intill sjön Åsunden. Anläggningen har en herrgård byggd på 1920-talet och förutom golfbanan finns restaurang, ett litet hotell och en konferensanläggning. 

Så rankas banorna i distrikten

På marken finns en egen brygga, övningsområden och ett kapell. Golfbanan byggdes 2007 men nu är hela anläggningen till salu. Enligt Borås Tidning står den inför en större satsning för att öka kapaciteten, bland annat genom att bygga ut hotellet och renovera omklädningsrum, reception och matsal. I samband med det här väljer familjen Gunnardo, som äger anläggningen, att dra sig ur.
– Huvudskälet till att vi säljer är att vi efter 18 år känner att vi har gjort vårt. Verksamheten är redo för nästa steg och det handlar om ett engagemang på fem-tio år, säger Fredrik Gunnardo till BT.
– Vi har diskuterat detta de senaste två åren och kommit fram till att det inte är vi som ska göra det. 

Det finns i dagsläget inget fastställt pris på gården eftersom det inte bara är en fastighetsförsäljning, utan även handlar om att sälja aktierna i ett bolag. Klubbens medlemmar och personal ser positivt på försäljningen, säger Gunnardo.
– Det kommer att bli bra för alla – medlemmar, anställda och bygden.Text: Jesper Johansson • 2019-04-17
Banor och resorÅsundsholm G&CCSvenska golfbanor
Scroll to Top