Banor och resor

Golfklubben startar löpargrupper

Konditionsträning kan göra dig till en bättre golfare. Österåkers Golfklubb har därför startat en löpargrupp.

Jesper Johansson • 2019-04-04

Det händer en hel del på Österåkers Golfklubb.
Klubben utanför Stockholm har ett stort projekt igång som innebär att deras båda banor ska byggas om. Christian Lundin och Henrik Stenson står för designen.

Redan till i år ska Österåkers ena bana, Österled, vara färdig och därefter inleds en omgörning av klubbens andra bana – Västerled.

 

 

Utöver de två golfbanorna har en ny range byggts som ska främja till träning och för att underlätta för medlemmar och gäster byggs också en helt ny infart till klubben.

"Nu slipper golfarna köra bakom ett varuintag"


”Folk som kommer på besök blir häpna av vad de ser”

På Österåker finns också tre stycken padelbanor som gör att man kan träna annat än golf på anläggningen. För den som inte vill spela padel har ett nytt sätt att träna kondition introducerats av klubben.

På sin hemsida skriver Österåkers Golfklubb att de ska anordna vad de kallar ”löpar-fredagar”. För 500 kronor får man tio träningspass och en enklare frukost efter löprundan.

”Vi springer på vägar, stigar och terräng i närheten av klubben. Under passet kör vi alltid på rundbanor eller samlade platser så ingen kommer efter och alla kan hålla sitt tempo. Vi jobbar utifrån ansträngningsnivå så att alla utmanas på bästa sätt utifrån sin kapacitet”, skriver klubben.

Träningen leds av en PT. Här kan du läsa mer och anmäla dig till löparklubben.

Träningspassens upplägg:

10 minuters uppjogg.
10 minuters rörlighet/stabilitet/löpteknik.
30 minuters träning, till exempel backe, korta intervaller, långa intervaller, fartlek.
10 minuters nedjogg.


Scroll to Top