5de3e4a08ccd6

Banor och resor

”Banan är i gott skick”

Ängsö Golfklubb har tagit fram teekulorna för säsongen.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-02

30 minuters bilfärd från centrala Västerås är Ängsö Golfklubb belägen. Banan är placerad vid Mälaren och rankades av Golf Digest som Västmanlands näst bästa bana när de sammanställde sin senaste lista under hösten 2018. 

Så rankas banorna i distrikten

Den utmanande park- och skogsbanan har nu öppnat för säsongen och spelas med sommargreener.

Klubbchefen Lars Gustavsson skriver till svenskgolf.se/wp att banan klarat vintern väldigt bra.
– Banan är naturligtvis lite blöt så här tidigt på våren men annars är den i ett gott skick. Vi har klarat oss ifrån större skador och har kunnat utnyttja vintern till att bland annat gallra ut lite i vissa trädpartier både för att få bort sjuka och döda träd, men också för att få in mer solljus på vissa greener. 

Gustavsson skriver också att de hoppas säsongen blir lika lång som den brukar vara på den västmanländska banan. Dessutom hoppas han att de nya utslagsplatserna ska hinna bli klara till hösten.
– I syfte att korta banan från röd tee har vi anlitat Benestam Design som bygger nya utslagsplatser. Det här gör vi i vår strävan att göra golfen roligare för alla.

Har din bana också öppnat?

Ta en bild och skriv när banan öppnade och hur många hål som är öppna och maila till webbred@svenskgolf.se!Text: Jesper Johansson • 2019-04-02
Banor och resorÄngsö GKSvenska golfbanor
Scroll to Top