5de4220b2048f

Banor och resor

Fly kylan – res till golfen!

Här är fyra härliga resmål på tryggt avstånd från minusgrader och snö.

Text: Olof Åsgård • 2017-12-21 Uppdaterad 2020-03-26

Vinterpromenaden på hemmabanan väcker visserligen ditt golfsug till liv men kylan som skickar ilningar längs ryggraden får dig att blicka långt utanför Sverige för att hitta grönt gräs.  

• Långt bort: Solkusten.
Svenska golfares vinterfavorit i södra Spanien har en uppsjö golfbanor och det behagliga klimatet lämpar sig väl även för vinterspel. Nu kan också norrlänningar enklare ta sig ner till området då SAS öppnat en direktlinje mellan Skellefteå och Malaga.

Direktflyg från Norrland till solkusten

Lite längre bort: Marocko
Couscous, golf och evigt prutande på marknader. Du som vill sätta krydda på ditt golfliv sätter kurs mot Marocko och Marrakech där du hittar intressanta och välskötta golfbanor. Däribland den moderna ökenbanan Palm Golf Ourika där Atlasbergen står för bakgrunden när du navigerar din boll mellan stora sandiga wasteområden.

• Ännu längre bort: Sydafrika
Solsäkert och den sydafrikanska sommaren erbjuder också temperaturer runt 25 grader. Flera resebolag anordnar paketresor till de vackra landskapen där såväl väder som golfbanorna lockar. En av de bättre, Arabella Golf Club, hittar du söder om Kapstaden. 

• Längst bort: Nya Zeeland
Står ofta högt upp på listan av länder svenskar helst vill besöka. De som gör det är garanterade en oförglömlig resa genom fantastiska och sagolika landskap. Golfen skäms inte heller för sig och den mest bildsköna av landets banor, Cape Kidnappers på nordön, är också kanske den allra bästa. En oförglömlig golfupplevelse utlovas här.


Text: Olof Åsgård • 2017-12-21
Banor och resorBanor & resorEuropaLongstayMarockoNya ZeelandSpanienSydafrikaVeckoresa
Scroll to Top