5de44f3459453

Fem sköna golfhotell som du bara måste besöka

Sitter du och planerar en kommande golfresa? Här är hotellen du bara måste checka in på.

Text: Svensk Golf • 2017-02-10 Uppdaterad 2017-02-10

SKOTTLAND: OLD COURSE HOTEL, ST ANDREWS
Du ser varken fairway eller green, utan bara en fet mur med några bokstäver. Men du gör som du blivit tillsagd och siktar över bokstaven ”o” i ordet hotel. Men sekunderna senare tvingas du ändå nervöst följa den högerskruvade bollbanans färd mot husfasaden.

Därför byter Old Course Hotel ut taket

Ett gott råd nästa gång du befinner dig i St Andrews är att skicka dig själv till den ikoniska byggnaden istället för din golfboll.
Old Course Hotel byggdes 1968 och är världens mest klassiska golfhotell.

Har du tur eller betalar extra får du ett rum mot den gamla banan och kan vakna upp till den vackraste av vyer, men i annat fall kan du inhämta samma sköna synintryck från den härliga baren eller frukostmatsalen.

Det kostar förstås en slant att bo här (från 2 500 kronor per natt under lågsäsong, klart dyrare på sommaren), men med tanke på vad som erbjuds i form av rum, spa, service och atmosfär så är det ett minne för livet.

ÖSTERRIKE: GRAND TIROLIA, KITZBÜHEL
Säg Kitzbühel och de flesta tänker på vansinnesfärder med skidor nedför branta berg. Men här finns också ett högt koncentrat av golfbanor. Eichenheim är den bästa av dem och det här lyxiga hotellet är fullt värdigt banan. Missa inte den fantastiska spaavdelningen efter ronden.

SPANIEN: PGA CATALUNYA RESORT, GIRONA: 
Här avgörs Europatourens kval varje år, så att banorna håller klass råder inget tvivel om. Hotellet har precis genomgått en uppgradering och håller nu ännu högre klass, även om det också inneburit att priserna har gått upp.

PORTUGAL: TIVOLI VICTORIA, VILAMOURA
Modernt, fräscht och uppbyggt enbart med golfarens behov i fokus. Du kan gå direkt från frukostbuffén genom en tunnel till övningsområdet och efter ronden tar du samma väg tillbaka till den lyxiga spaavdelningen.

NORDIRLAND, SLIEVE DONARD HOTEL, NEWCASTLE: 
Precis utanför dörren finns världens kanske allra bästa golfbana, Royal County Down. Så i den kontexten har förstås hotellet svårt att leva upp till samma standard. Men läget, stämningen och den tidlösa charmen gör ändå upplevelsen fulländad.


Text: Svensk Golf • 2017-02-10
Banor och resorBanor & resorLinksNordirlandOld Course St AndrewsÖsterrikePortugalSkottlandSpanienVeckoresaWeekend
Rulla till toppen