Banor och resor

Världens vackraste vattenhinder

Mauritius beskrivs ofta som paradiset på jorden och när orden ska bildsättas väljs gärna ön Ile aux Cerfs för ändamålet.

Redaktionen • 2016-12-21

De långgrunda stränderna, det kringliggande korallrevet, den vita sanden och ett hav som skiftar mellan smaragdgrönt och azurblått erbjuder en färgpalett som är så häftigt kontrastrik att du känner för att lämna det svenska vintermörkret och bege dig dit på en gång.

Särskilt som vi också skymtar konturerna av golfbanan Le Touessrok i den tropiska vegetationen. De 18 hålen är designade av Bernhard Langer och om du inte har fått nog av havet efter den obligatoriska lilla båtresan hit så ser du vattnet från samtliga av hålen.

Mauritius hett i mars

Banan öppnade för spel i början av 2000-talet, men har de senaste åren uppgraderats och är återigen den häftigaste golfupplevelsen på Mauritius.

Tidigare var Mauritius en om inte ouppnåelig destination, så åtminstone väldigt exklusiv. Men i takt med att ön har öppnat upp för fler flygförbindelser så har konkurrensen ökat och prisbilden gått ned en smula och dessutom går det numera att flyga direkt hit med svensk charter.

Scroll to Top