Banor och resor

Kreta har blivit ett hett alternativ för golfaren

Svenskfavoriten Kreta har blivit en het golfdestination efter renoveringen av öns bana.

Redaktionen • 2016-11-18

Det dröjde till början av 2000-talet innan Greklands största ö Kreta fick sin första golfbana då arkitekterna lyckades pressa in en fin layout utan att förvanska eller påverka landskapet.eklands anseende som golfnation har historiskt sett inte stått särskilt högt i kurs och det fanns under lång tid ingen som helst strävan att ändra på det – speciellt inte på de grekiska öarna.

Crete Golf Club bjöd på bra parkgolf bland berg och raviner, men banan ansågs vara alldeles för svår för medelgolfare – och satsningen tog aldrig fart.

För att ändra på det tog klubben till krafttag under 2015 och vissa delar av banan byggdes om för att förenkla och höja spelupplevelsen och resultatet har tagits väl emot av besökarna.

Vyerna är fantastiska och banan smälter in i Kretas spännande naturlandskap. Belägen utanför kuststaden Hersonissos på öns norrsida är närheten till Medelhavet välkommen och mellan varven bjuder ön på kultur i mängder, stränder och välsmakande mat från grekiska köket.

Kretas uppvaknande ihop med banor på fastlandet, som underbara Costa Navarino, gör att Grekland nu börjar bli en golfnation att räkna med och flertalet golfresebolag har breddat utbudet till antikens hemland. 

Grekland – Medelhavets nya drömdestination

Scroll to Top