5de4596944646

Spela golf i Pyrenéerna

Domaine de Falgos bjuder på avlägsen och naturskön mysgolf. Ta med bagen till Pyrenéerna.

Text: • 2016-11-13 Uppdaterad 2016-11-13

GOLFEN I PYRENÉERNA:

SÅ TAR DU DIG DIT:
Enklast är att flyga till Barcelona, dit många bolag flyger direkt från både Köpenhamn och Stockholm. Väl där väntar en resa på ungefär 2,5 timmar med hyrbil, upp i Pyrenéerna. Men vägen dit är delvis både vacker och spektakulär, så ta dig gott om tid för att stanna och njuta av utsikten samt de små

PRIS:
Del i dubbelrum på Domaine de Falgos, en golfrond, middag, samt fri entré till spa kostar ungefär 1 400 kronor per person under lågsäsong.

MER GOLF:
Den spanska superanläggningen PGA Catalunya finns bara 1,5 timme bort och har två toppbanor. Utmed den franska kusten på vägen upp mot Montpellier finns också några riktigt bra banor som St Cyprien, Cap d’Agde och Massane.

Det finns många vägar till lycka. Att öppna balkongdörren i rum elva på det lilla familjeägda hotellet i Domaine de Falgos är en av de trevligaste.

För i samma stund som den svala bergsluften fyller lungorna med syre och synintryck från den 180-gradiga vyn slår emot dig är det precis som du plötsligt förstår vad livet egentligen går ut på. Framför ögonen breder en kuperad och lekfull golfbana ut sig och den har försetts med den läckraste av fonder. I norr tornar det 2 800 meter höga Canigouberget upp sig och strax intill har den sällskap av andra snösminkade toppar och de lövskogsklädda bergssidorna skiftar i vackra färger i väntan på vintern.

Initialt måste det ha krävts mod för att anlägga en golfbana här, mitt i den pyreneiska bergskedjan, och bara en liten slice från den spanska gränsen. För befolkningsunderlaget är lindrigt sagt glest och istället bygger det på att turister hittar hit – men det är lättare sagt än gjort, eftersom Domaine de Falgos ligger en bra bit från södra Frankrikes allfarleder.

Den som dyrkar upp låset till den väl förborgade hemligheten kommer dock att bli rikligt belönad. Golfbanan är i sig inget arkitektoniskt mästerverk, till det räcker marken helt enkelt inte, men de 18 hålen tar dig med på en oerhört naturskön resa och banan är trevlig att spela.

Efter nio hål i höstluften kan du gå in och sätta dig framför brasan och köpa något värmande att dricka innan du tar itu med sistanian, för kö här är extremt sällsynt.

Efter ronden får musklerna frid i anläggningens tillbakalutade spa och du bor förstås på det pittoreska hotellet, där också middagen serveras. Morgonen efter är luften hög och klar och långt där borta i horisonten siktar du Medelhavet. Men du längtar inte dit för en enda sekund.

Gourmetgolf i Frankrike


På vägen dit: PGA Catalunya är Spaniens bästa bana


Text: • 2016-11-13
Banor och resorBanor & resorFrankrikeWeekend
Rulla till toppen