Torekov GK

Bjärehalvön ska bli Nordens bästa golfdestination

Sedan många år är Båstad förknippat med tennis. Nu ska även golfen få en ännu starkare position på Bjärehalvön i nordvästra Skåne.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-06 Uppdaterad 2016-09-06

För en tid sedan satsade Bjärehalvön, där Båstad ligger, på att bli en av Nordens bästa cykeldestinationer. Det blev en succé och ett stort antal cyklister använder nu till Bjärehalvöns utmanande terräng för träning.

I och med framgången med att lansera platsen som en cykeldestination ska nu Scandinavian Resort och Båstad Turism & Näringsliv arbeta för att göra halvön till en bra golfdestination.

Bjärehalvön ska bli Nordens bästa golfdestination
Båstads GK är belägen i närheten av hotellen.

I området finns golfbanorna Bjäre GK, Båstad GK, Torekovs GK och Åkagårdens GK och Scandinavian Resort menar att deras tre hotell i närheten ska göra orten aktuell för alla.

– Torekov Hotell är redan etablerat hos golfälskare och det stora intresset för golf på Bjärehalvön gör att vi även öppnat upp med golferbjudanden på Hotel Skansen, skriver Henrik Jönne, hotelldirektör på Hotel Skansen i ett pressmeddelande.

Det är inte bara de olika hotell- och golfbanevalen som ska locka golfare till trakten. Det varma klimatet gör att golf kan spelas på sommargreener så gott som hela året.

– Båstad och Bjärehalvön kan erbjuda mycket golf, och golf med riktigt bra kvalitet. Det är därför naturligt att Bjärehalvön profileras även som en golfdestination, säger Karin Bengtsson, vd på Båstad Turism & Näringsliv.

Karin Bengtsson menar att det är ett uppdrag som gör att flera aktörer måste samarbeta:

– Det gäller att ha flera saker på plats. Om man bjuder in gäster och kunder till golf måste saker finnas på plats för gästen. Det är alltifrån bokning av starttider och golfbilar till att hotellen måste servera tidiga frukostar för att man ska kunna ha en tidig starttid. Det är ett engagemang från många.

Projektetet har redan startat:

– Första halvåret ökade gästnätterna med 8,3 procent. Vi har inte fått några siffror på de senare sommarmånaderna men jag tror att de kommer vara ännu bättre än vårens siffror, säger Karin Bengtsson.

Här är superguiden till golfens Gotland


18 svenska golfögonblick du inte får missa!


Proffsens svenska favorithål


Bjärehalvön


Text: Jesper Johansson • 2016-09-06
Banor och resorÅkagårdens GKBanorBåstad GKBjäre GKSvenska golfbanorTorekovs GK
Rulla till toppen