K Club Palmer Course 18th green at sunset, 18th in Ryder Cup

Banor och resor

Fotbollsprofilen ger sig in i golfresebranschen

Michael Andersson, som vunnit både UEFA-cupen och ett SM-guld med IFK Göteborg, ger sig in i golfresebranchen. "Kommer in som en spindel i nätet", säger han.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-01 Uppdaterad 2016-09-01

Förre Hammarby- och IFK Göteborgspelaren Michael Andersson har startat ett golfreseföretag.

GoToGolf heter företaget som kommer att fokusera på att skapa paket där golf kombineras med andra aktiviteter.

– Det ligger rätt i tiden. Man ska kunna kombinera sin golfresa med till exempel wellness, träning eller mat och vin, säger Andersson.

Självklart är även fotboll något som företaget vill kombinera golfresorna med.

– Det är något vi tittar på. Vi vill skapa paket som passar alla. Att åka och spela golf och se en fotbollsmatch är en väldigt bra kombination.

Företaget kommer i förstahand att fokusera på att skapa paket för svenska golfklubbar och deras tränare. Men sedan ska resor för varje enskild individ också skapas.

– Vi kommer succesivt vända oss direkt till köparen men också starta olika kombinationer som Sveriges tränare och klubbar kan ta del av, säger Andersson.

Tar med sig erfarenhet från fotbollen

Andersson har efter sin aktiva karriär som spelare varit tränare, men också klubbdirektör för Norrköping och VD för Hammarby. Det är med den erfarenheten som Michael Andersson kommer bidra till företaget.

– Jag kommer  vara en spindel i nätet som har kontakt med både resebyrån, Grand Travel, och golfmänniskor runt om i landet. Jag har erfarenhet från fotbollsarrangemang och det finns en hel del likheter med golfresor.

– Det gäller att hitta anläggningar och sådant som håller den klass man vill ha för att golfspelare, klubbar och pros ska vara nöjda.

Till en början kommer GoToGolf att prioritera resor till Irland men även Spanien, Portugal och Grekland är i fokus.

– De fyra är vad vi börjar med men sedan kommer vi naturligtvis använda oss till ytterligare klubbar, hotell och resorts, säger Michael Andersson.

Bästa banorna i Storbritannien och Irland


Kombinerad golf- och matresa till Grekland i höst


Algarves bästa golfbanor


Här är Spaniens tio bästa banor


Text: Jesper Johansson • 2016-09-01
Banor och resorBanor & resorGreklandIrlandNyheterPortugalSpanien
Scroll to Top