5de46eb3d29dc

Banor och resor

Rangen blev till tre banor

Det började med en drivingrange för drygt 20 år sedan. I dag är Hintons Golf med sina tre banor en storspelare.

Text: Tommie Gustavsson • 2016-06-23

Den första anläggningen, Rönnebäck heter numera Master Course, och greenerna fortsätter att imponera. Det verkar kvitta vilken tid på året man besöker den familjära klubben i Käglinge utanför Malmö. Greenerna är alltid mycket bra.

– Bra underarbete och en bra greenkeeper, säger Johan Hinton.

Är det så enkelt borde många åka på studiebesök till Rönnebäck.

Karaktär: En blandning av det mesta. Lite skog-, hed- och lite parkkbana.

Spela när: I princip hela året. Greenerna håller alltid hög klass. Men det är klart, när regnet vräker ner dag efter dag på senhösten är inte fairway lika rolig.

Passar för: Det här är en bana som passar alla. Från tee 60 mäter den 5 965 meter och är definitivt en utmaning även för spelare med låg handicap. Många hål är byggda så att man premieras om man ligger på rätt sida av fairway.

Öppningen: Ett ganska kort par 4-hål, 320 meter från tee 60. Men pass upp. Det ligger ett vattenhinder i doglegen, 180 meter fram. Drivern är kanske inte rätt klubba. Ett bra öppningshål, inte allt för svårt om man är strategisk.

Räcker en trepack: Inga problem. Det är ofta generösa landningsytor och ruffen är inte vildvuxen.

Sämsta hålet: Hål 11 är ett märkligt hål. Det krävs en drive på 230 meter för att komma fram och se greenen, som ligger långt nedanför i en backe. De flesta får spela andraslaget helt blint. Roligt om bollen ligger på green när man kommer fram. Inte lika kul om man inte har en aning om var den är…

Så prövas flåset: Här går de flesta runt utan större besvär. Det är bara några få, ganska rejäla, stigningar som får pumpen att jobba lite extra.

Treputtsfaktor: På så fina greener ska man inte treputta. Dessutom är greenerna inte överdrivet undulerade.

Höjdarhålet: Alla par 5-hål är vassa på Rönnebäck. Allra mest gillar vi hål 4, par 5 som mäter 475 meter från tee 60. Här ska man akta sig för högerkanten. Bunkrar vaktar utslaget och ett vattenhinder stör definitivt inspelet. Ett spännande hål både för den som vill nå in på två slag och medel-golfaren som kämpar för att nå green på tre slag.

Tourproffsets tips: I år har Jens Dantorp, som är uppvuxen på Kvarnby GK och medlem i Hintons Golf, satt upp ett stipendium till bäste junior i klubben. Jens har spelat Rönnebäck många gånger och gillar särskilt hål 16:
“Ett bra par 4 där det gäller att landa drivern på fairway. Ett bra golfhål med en relativt lätt green som gör att man kan rädda par även med ett lite sämre utslag.”

Plus: Rönnebäck har utmärkta träningsmöjigheter för alla slag. Allt i nära anslutning till klubbhuset.

Minus: Varför byta namn från Rönnebäck till Master Course. Går inte tankarna till Barsebäck då?

 

Brukar du hamna ute i ruffen? Inga problem – kolla in den här filmen från Golfskolan:


Text: Tommie Gustavsson • 2016-06-23
Banor och resorBanorHintons GolfSvenska banor
Scroll to Top