Nu vill Benidorm locka till sig den aktive turisten – som golfaren. Foto: Visit Benidorm

Banor och resor

Benidorm – idrottarnas resmål

Tidigare var den spanska kuststaden ett tillhåll för festprissar. Nu vill Benidorm bli idrottarnas resmål.

Text: CM Hellsten • 2014-10-23

– Ja, herre j*vlar, minns du Benidorm? Snacka om grisfest!
– Var jag med där? Hade jag kul?
En klassisk ordväxling från Sällskapsresan mellan filmens två suputer. Karaktärerna refererade till en tidigare resa till staden i Costa Blanca i östra Spanien som på 70-talet var en populär destination för de som gillade att sola och partaja.
Nu vill Benidorm visa upp en annan sida, som passar den aktive resenären som vill träna i ett behagligt klimat på en plats som har fina stränder och mer än 3 000 soltimmar per år.

På torsdagen inleddes Stockholm Travel Show på Centralstationen i huvudstaden där ett 40-tal utställare från när och fjärran finns representerade. Resemässan, som arrangeras för tredje gången, pågår fram till och med lördag.
En av de som finns med är Visit Benidorm som tagit fram en rad olika broschyrer i sitt marknadsföringsarbete, bland annat “Benidorm – sporter och mycket mer”.
Mountainbikecykling.
Fotboll.
Löpning.
Tennis.
Ridning.
Segling.
Kajakpaddling.
Dykning.
Wakeboard och kitesurfing. Vid Levante-stranden finns Spaniens enda kabelbana som är placerad mitt i vattnet och är en kilometer lång.
Och så golf förstås.
Som Villaitana.
Med utsikt över stadens skyskrapor, bergen och havet breder Nicklaus Designs skapelse ut sig. Anläggningen har två banor – Levante med par 72 och Poniente med par 62.
– Det finns bra flygförbindelser från Sverige till Alicante och därifrån är det bara en dryg halvtimme med bil till Benidorm. Golfen är en viktig del av turismen i Costa Blanca-regionen, säger Carola Valls på Visit Benidorm.

För mer info: www.visitbenidorm.es

Bild 1131205


Text: CM Hellsten • 2014-10-23
Banor och resorBanor & resorNyheterResorSpanienTräningsresaVeckoresa
Scroll to Top