Treudelbergs 27-hålare ligger nära flygplatsen i Hamburg. Här är hål 5 på slinga C. Foto: Steigenberger Hotel

Direktflyg till Tysklands bästa golfbana

På tisdagsmorgonen var det premiär för en ny direktlinje mellan Sverige och Hamburg. Där finns Tysklands bästa golfbana.

Text: CM Hellsten • 2014-04-22 Uppdaterad 2014-04-22

Hamburg är med sina 1,8 miljoner invånare landets näst största stad och präglas av de 2 302 broarna. Det är fler än vad som finns i Amsterdam och Venedig tillsammans. Det var här i norra Tyskland som Beatles upppträdde på sjaskiga ställen längs Reeperbahn före det stora genombrottet.
På tisdagsmorgonen öppnade SAS sin nya linje mellan Arlanda och Hamburg.
Se till att checka in golfbagen när du åker dit.

En kvart från den internationella flygplatsen finns Steigenberger Hotel Treudelberg27-hålsanläggningen har varit värd för flera tävlingar på Ladies European Tour och när herrarnas Europatour spelade Deutsche Bank på Gut Kaden GC brukade stjärnorna övernatta här.
Treudelberg är en flack parkbana. Vissa av par 4:orna är riktigt långa. Det fjärde på slinga A, som är 412 meter från gul tee är det allra längsta, och har röstats fram som ett av Tysklands tio tuffaste hål.
Treudelbergs signaturhål är hål 9 på slinga A och B. Båda har par 5, går parallellt och greenerna ligger intill klubbhusets veranda.
Greenfeen under veckan ligger på 60 euro (580 kronor) – €50 för hotellgäster (485 kr) och under helgen kostar ronden 80/60 euro (775/580 kr).

Falkenstein ligger i Hamburgs Djursholm – ett välbärgat område med fashionabla villor intill Elbes strand. Hamburger Golf Club Falkenstein är från samma 30-talsera som Stockholms GK och de båda banorna ritades av arkitektfirman Colt, Alison & Morrison. Det märks, både i omgivning och karaktär. Terrängen är kuperad och vacker. De upphöjda greenområdena omgärdas av stora bunkrar. Falkenstein ramas in av träd som bildar mäktiga korridorer längs med fairway och flera av hålen är relativt långa för att vara en så pass gammal bana. 
För gäster är banan tillgänglig måndag till fredag och då är greenfeen 80 euro (775 kronor).
Hamburger GC Falkenstein rankas som Tysklands bästa bana av Top100golfcourses.co.uk.

Svensk Golfs reseguide från Norra Tyskland hittar du här.

Bild 1131087
Foto: Steigenberger Hotel
Treudelbergs golfbana ligger i direkt anslutning till hotellet.  


Text: CM Hellsten • 2014-04-22
Banor och resorBanor & resorNyheterTysklandWeekend
Rulla till toppen