Brabazon Course på Belfry stod som värd för Ryder Cup i början av 2000-talet. Här är hål 9. Foto: The Belfry

Banor och resor

Ryder Cup-resorten Belfry satsar hundratals miljoner

Ryder Cup-anläggningen har satsat svindlande summor på att renovera sin resort. Kostnaden kommer att landa på 37 miljoner pund – 424 miljoner kronor.

Text: CM Hellsten • 2014-02-25 Uppdaterad 2014-02-25

Det har nu passerat tolv år sedan världens blickar riktades mot Sutton Coldfield strax utanför Birmingham i England. Stjärnorna från USA och Europa samlades för att göra upp om den åtråvärda Ryder Cup-pokalen. Amerikanarna var titelhållare men européerna lyckades vinna den prestigefulla matchen och tre svenskar fanns med – Pierre Fulke, Niclas Fasth och Jesper Parnevik.
Det var den fjärde gången som Ryder Cup arrangerades på Belfry.

Under veckan bodde spelarna på resorten alldeles intill. Kanske tyckte Tiger och kompani att sviterna var aningen slitna.
Det skulle de inte tycka om de återvände nu.
Belfry har nämligen genomfört en extreme makeover.
– Vi har renoverat vår resort för 26 miljoner pund (297 miljoner kr) och när allt är helt klart kommer notan att landa på 37 miljoner pund (424 miljoner kr). Vi har rustat upp hela byggnaden interiört– från hotellrummen till konferenssalarna och de publika ytorna. Det är verkligen förväntansfulla tider för oss, säger Anna Wells, affärsutvecklingschef på Belfry.

Anna Wells ser Sverige som en nyckelmarknad och förra veckan representerade hon Belfry under Nordic Golf Travelers Market i Stockholm.
Har ni även sett över själva golfen?
– Vi investerar ständigt i banorna men i den här specifika satsningen är de inte inräknade. Fokus har legat på resorten men vi har även gjort om golfentrén och golfshopen, säger Anna Wells.

Vad betyder den här satsningen?
– Ryder Cup-arvet finns väl bevarat men när det handlar om service, mat och allt annat så kommer gästerna att få uppleva en helt ny resort.

Ryder Cup-banan kallas för The Brabazon och systerslingorna går under namnen PGA National (där två tävlingar på European Tour har arrangerats) samt The Derby.
Trots den kostsamma renoveringen går det att hitta prisvärda erbjudanden på Belfry.
En övernattning med bed & breakfast, 18 hål på PGA National och 18 på Derby kostar från 89 pund – 1 020 kronor.
Samma upplägg med Brabazon/Derby kostar från 139 pund – 1 590 kr.

För mer info: www.thebelfry.co.uk

Bild 1131016
Foto: The Belfry
Bakom 18:e hålets green finns den nyrustade resorten.  

Bild 1131018
Foto: The Belfry
Så här ser det numera ut i Belfrys klubbhus.  


Text: CM Hellsten • 2014-02-25
Banor och resorBanor & resorEnglandNyheter
Scroll to Top