Banor och resor

Marbellas bästa banor

Vilka är de tre bästa banorna runt Marbella? Den frågan vet Reseexperten svaret på liksom sköna spelalternativ runt Barcelona eller var man kan förlägga sitt träningsläger till en rimlig slant.

Fredrick Månsson • 2014-01-24

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen. Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga reseexperten
Vilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela golf i? Nu har du chansen att ställa dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson, som regelbundet ger svaren här på golf.se.

Mejla på resefragan@golf.se

FRÅGA: Vi är fyra grabbar med hcp 12-15 som vill göra en golfresa i vår/sommar. Vi har tänkt på Marbella och golfbanorna i området eftersom det är mycket puls i staden. Vilka golfbanor rekommenderar du, om du får välja de tre bästa? Banan ska helst inte ligga längre bort än 45 minuter med hyrbil från staden. Vi vill gärna spela på de bästa med bra skick, utmanande samt en unik miljö som gärna skiljer sig från vardagens banor här hemma. Vi har kollat på Valderrama men hur mycket får man betala för en greenfee där?
Vi har även kikat på Portugal och Algarve. Vilka banor rekommenderar du där om du fick välja tre med samma kvalifikationer som ovan?

SVAR: De banor jag omedelbart kommer att tänka på är San Roque Old, Sotogrande och La Reserva. Något kortare avstånd har ni till finfina Finca Cortesin. Greenfee via sajten www.greenfeesdirect.com kan ni på Valderrama få för 295 euro vilket är ganska saftigt för 18 hål i mina ögon. Fina La Reserva kan ni får för dryga 100 euro exempelvis. Ingen av de banor jag nämnt ovan kommer att göra er besvikna. De är ypperliga allihop. 
Drar ni till Portugal och Algarve så skulle jag lägga krut på att lira Oceanico Old och Oceanico Victoria. Sen skulle jag inte heller vilja missa banor som Monte Rei och Vale de Lobo Ocean Course. Banor utöver det vanliga med det där lilla extra i mina ögon.

 

FRÅGA: Vi är ett gäng som ska åka en vecka till Tarragona söder om Barcelona. Har du tips på andra fina banor i närheten? Hur är Palmeres och Costa Dorada? Är det långt till PGA Catalunya?

SVAR: Jag besökte faktiskt Costa Dorada i november förra året och den imponerade på mig. Trevlig atmosfär och flera fina och utmanande hål. Bonmont är en annan fin bana jag tycker ni ska spela. Hellre den än Palmeres om jag ska vara ärlig. Något vindutsatt men oerhört läcker design av Robert Trent Jones Jr. En annan bana i samma region är Panoramica. Fått en del skäll för sin kondition, men den har verkligen gaskat upp sig ganska ordentligt på sistone och är helt klart spelvärd. 
Upp till PGA Catalunya, som förvisso rankas oerhört högt, är det knappt två timmar i bil för er. Kan lätt bli mer om trafiken runt Barcelona kör ihop sig. Jag skulle nog satsa på att få in en runda på Real Club de Golf el Prat, som för några år sen flyttade från flygplatsen till området kring Sabadell väster om Barcelona. Oerhört läcker bana med idel härliga hål.

 

FRÅGA: Vi funderar på att köpa en liten lägenhet söder om Barcelona, helst inte mer än 45-60 minuter därifrån. Vi har 18 och 7 i handicap. Finns det några golfbanor som också har lägenheter? Vilka golfbanor finns det inom det avståndet från Barcelona?

SVAR: Mitt tips är att ni via Spanska Turistbyrån www.spain.info/sv/ lotsas vidare till rätt kontakter. Om ni skulle hyra lägenhet har jag bra kontakter men för just köp så är min erfarenhet minst sagt begränsad och jag är inte säker på att jag skulle kunna ge matnyttiga råd. Ta hellre kontakt med turistbyrån och ta det därifrån. Vad gäller banor i området så kolla svaret på föregående fråga.

 

FRÅGA: I mars/april 2014 har jag tänkt åka till Italien eller Spanien för ett träningsläger. Jag är ute efter goda träningsmöjligheter och en utmanande bana. Vilka banor matchar detta och till billigast möjliga pris?

SVAR: Om ditt val hamnar på Spanien så skulle jag nog vilja rekommendera Emporda GC som ligger norr om Barcelona ganska nära Girona. Bra träningsområden, fina banor och det går att hitta billigt boende i närheten. Det är en relativt lugn del av Spanien och du behöver inte oroa dig för att det blir brist på starttider.
Väljer du Italien så skulle jag nog vilja lägga ett träningsläger i södra delen av landet. Kanske området kring Bari med banor som Riva de Tessali och San Domenico kan vara något. En lugn del av Italien för att uttrycka sig milt.

 

FRÅGA: Kommer i sommar att åka till Bretagne och Normandie. Vad gäller för att boka tider, måste det göras på plats eller är det bäst att göra det innan?

SVAR: Under sommartid kan det från och till råda relativt högt tryck på banorna i Normandie och Bretagne. För att vara på säkra sidan att få spela just den banan man vill på en precis dag så är det givetvis bättre att boka starttid hemifrån än på plats. Är man lite mer fri i sitt resande och inte har något körschema klart kan man alltid försöka boka in sig på plats samma dag.

Scroll to Top