Fullt finalös i Halmstad. Bild: Per Nilsson

Tävling

Golfhuvudstaden Halmstad lockade till spel

Golfhuvudstaden Halmstad genomförde i år den sjunde uppskattade tävlingsupplagan av sin sommar-tour runt Sverige med final i Halmstad – och Svensk Golf som partner.

Text: Svensk Golf • 2021-11-10 Uppdaterad 2021-11-10


Runt 2 000 golfare spelade tvåmannascramble tillsammans med Golfhuvudstaden Halmstad på 17 banor runt om i landet. De två bästa paren från varje tävling gick vidare till finaldagarna på Halmstad golfarena och Ringenäs GK.
Det blev till slut Christoffer och Marcus Antonson, Oxie GK, som tog hem segern och en resa till Portugal.
Golfhuvudstaden är Halmstads gemensamma golfvarumärke med målet att öka attraktionen för Halmstad som golfdestination. Inom Halmstads kommun finns 153 golfhål på åtta golfanläggningar.
– Vi är jätteglada att vi kunde genomföra tävlingen igen efter uppehållet 2020 på grund av pandemin. Intresset från arrangörsklubbar och spelare var större än någonsin. Vi har utvärderat både final och turné och får jättehöga nöjdhetsresultat från de som har spelat, säger Camilla Axelsson, projektledare för Golfhuvudstaden.

Hur går tankarna inför nästa år?
– Ambitionen är att vi ska fortsätta. Intresseanmälningarna från arrangörsklubbarna har redan börjat trilla in. Vi har också fått positiva signaler från de som varit med som partners så det känns positivt inför nästa år. Vi vill ju fortsätta utveckla tävlingen och konceptet. Leveransen ska vara fortsatt hög.

Golfhuvudstadens mätningar visar att över tid så har besöken på kommunens golfbanor ökat från de arrangörsklubbar och regioner som tävlingen spelats i.
Nästa år kommer Henrik Stensons och Annika Sörenstams Europatourtävling Scandinavian Mixed hosted by Henrik & Annika till Halmstad. En tävling för både herrar och damer som spelas 9–12 juni på Halmstad GK.
– Det blir ett profilstärkande evenemang för Halmstad. Vi har jobbat uttalat med golfen under så många år och det är en stark reseanledning att komma till Halmstad. Genom Scandinavian Mixed får vi ett nationellt och internationellt skyltfönster där vi får möjlighet att stärka varumärket Golfhuvudstaden Halmstad och samtidigt visa upp destinationen Halmstad i stort. Det blir också spännande att se hur vi kan koppla på våra golfklubbar, och besöksnäringen i stort, till evenemanget så att man kan använda det som en motor för att kunna göra mer i Halmstad, säger Camilla Axelsson.

Segrarna Marcus och Christoffer Antonson. Bild: Per Nilsson


Text: Svensk Golf • 2021-11-10
ArtiklarGolfhuvudstaden HalmstadTävlingar
Rulla till toppen