Javier Ballesteros på Omega European Masters 2017, hans senaste tävling på Europatouren. Foto: Getty Images

Artiklar

Ballesteros son: “Han var en mycket bättre pappa än golfspelare”

Det är tio år sedan Seve Ballesteros gick bort. ”Min pappa hade en speciell relation med fansen”, säger sonen Javier Ballesteros.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-08

Fredagen den 7 maj var det tio år sedan Seve Ballesteros gick bort, vilket har uppmärksammats i media världen över.
Seves son Javier Ballesteros föddes 1990 och har hunnit bli 30 år.
I en lång intervju med BBC Sports berättar han om sin berömda far som, bland annat, vann fem majors och 50 titlar på Europatouren.
– Han var en mycket bättre pappa än golfspelare, säger Javier Ballesteros som själv spelat sex tävlingar på Europatouren.

Eftersom Javier var fem år när Seve Ballesteros vann sin sista titel på Europatouren så fick han egentligen aldrig följa sin fars karriär på nära håll.
Därför föreslog han sin far att spela British Open 2006 – med Javier som caddie. ”Okej, jag kommer inte att träna men jag ska göra det för din skull”, svarade Seve.
Javier Ballesteros berättar bland annat om samtal från Mohammad Ali, hur Seve kunde lämna rangen i vrede när han coachade sin son och känslan i familjen när Europa vann Ryder Cup på Medina och kaptenen José Maria Olazabal tittade upp mot himlen.
– Det finns ett videoklipp  från 17:e hålet på Wentworth när han just ska slå ett slag men avbryter och går fram till ett par i publiken och säger ”Jag vet att ni är nervösa, men det är jag också”. Min pappa hade en speciell relation med fansen, säger Javier Ballesteros till BBC Sport.

LÄS HELA INTERVJUN HÄR


Text: Bo Steffensen • 2021-05-08
ArtiklarTournyttArtiklarJavier BallesterosSeve BallesterosTournytt
Scroll to Top