Tiger Woods kommer återigen att vara en del av ett Tv-spel. Foto: Getty images

R2+L3↓

Tiger Woods tillbaka i TV-spelsvärlden

Tiger Woods gör comeback inom TV-spelsbranschen. Stjärnan har skrivit ett långt kontrakt med skaparna av det moderna golfspelet PGA Tour 2K.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-16

En glad nyhet för alla oss som tillbringat uppväxtens vinterhalvår framför en TV-skärm med en kontroll i handen: Tiger Woods är tillbaka i spelvärlden.

Spelmakarna 2K Sports har skrivit ett långt partnerskap med Tiger Woods som ska bli exekutiv regissör för deras PGA Tour-spel framöver. I spelet kommer man förstås kunna spela som Tiger Woods själv och stjärnan ser fram emot att återigen bli en digital golfspelare.
– Jag ser fram emot att göra min återkomst i TV-spelslandskapet tillsammans med 2K och HB Studios. Jag har hittat rätt partners för att göra det här möjligt. Jag är hedrad över att vara en del av den här möjligheten och ser fram emot att dela min expertis och mina insikter under tiden vi bygger framtiden för golf-spel tillsammans, säger Tiger Woods i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Läkarens utlåtande om Tiger Woods skador

Tiger Woods, som nyligen var inblandad i en mycket allvarlig bilolycka och fortsatt befinner sig på sjukhus i Kalifornien, var en gång i tiden mycket involverad i golf-spel. Då var det EA Sports som producerade spelen som släpptes varje år och där han själv fanns på omslaget och hade sitt namn i titeln. De spelen släpptes från 1998 till 2013 innan Rory McIlroy tog över i en upplaga innan spelserien lades ner. Sedan dess har Tiger Woods inte varit en del av TV-spelen fram till nu.

Det är oklart när nästa golfspel från 2K Sports och HB Studios lanseras men något som är säkert är att vi är många som längtar till dess. Så länge fortsätter jag bygga min egen bana i den senaste upplagan av spelserien med ett slutmål att skapa en virtuell version av Vassunda Golfklubb. Kanske kan Tiger Woods en dag spela där…


Text: Jesper Johansson • 2021-03-16
Artiklar19:e håletPGA TourTiger WoodsTournytt