Göran Zachrisson summerar sportåret 2019 i Viasat under julhelgen.

Artiklar

Zachrisson gör TV-comeback: ”Vågar inte säga så mycket”

Efter en jobbig period har Göran Zachrisson återgått till arbetet med Viasat. På annandagen ska legendaren leda årskrönikan.

Text: Jesper Johansson • 2019-12-18 Uppdaterad 2019-12-18

Göran Zachrisson gör comeback i TV-rutan. Efter ett omskakande år kommer 81-årige legendaren att åter höras i etern. För Viasat ska ”Mr Golf” leda årskrönikan som sänds på annandagen.
– Det stämmer. Den är mer eller mindre klar. Eller ja, den är mera klar än mindre, säger Zachrisson till Svensk Golf.

Programmet summerar sportåret 2019 och som en del av det kommer förstås golfen att bevakas.
– Ja, Viasat sänder ju golf så vi kommer att prata om det. Rory McIlroy på The Open bland annat. Men jag vågar inte säga så mycket mer. Man får titta på programmet istället.

Den 7 oktober dömdes Göran Zachrisson till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst efter att ha erkänt grovt rattfylleri i polisförhör och i tingsrätten. När svenskgolf.se/wp ringer honom sitter han på Röda korset och sorterar skoblock, som en del av samhällstjänsten han tilldömts. Att nu ha fått en chans att återgå till arbetet menar Zachrisson är av största vikt.
– Jag tillhör ju fortfarande de kriminellas led. Det är vad det är och jag gör samhällstjänst. Men jag är otroligt glad över att ha fått chansen att fortsätta arbetet. Det är en räddning för mig, säger Zachrisson och fortsätter:
– Jag måste få upp självförtroendet, modet och blicken. Jag måste ur det här. Upp och igenom. Det är väldigt viktigt för mig.

Nent Group och Göran Zachrisson ska ha ett samtal om framtida samarbeten. Vad de kommer att göra tillsammans återstår att se.
– Jag uppskattar väldigt att de visat omsorgen och det är väldigt fint. Det här är en räddning för mig.
– Och de vill att jag fortsätter för att jag duger.

Vi närmar oss jul och årsslut. Har du något nyårslöfte?
– Det riktiga löftet är att jag försöker skapa är ett liv utan alkohol. Jag är inte hela vägen framme än. Men det är något som gäller hela året, hela livet.
– Utöver det har jag lovat mig själv att ta flera långa promenader på golfbanan tillsammans med Greta, hunden, säger Göran Zachrisson.



Text: Jesper Johansson • 2019-12-18
ArtiklarGöran ZachrissonNyheter
Scroll to Top