Från och med 2020 kommer du och 149 andra kunna ladda elbilen på Hills – samtidigt. Foto: Klubben och Getty images

Artiklar

150 platser för elbils-laddning till Hills – flest i landet

Med helt ny teknik ska Hills Golf & Sports Center installera 150 laddstationer på sin parkering. Det innebär att de kommer ha flest i hela Sverige.

Text: Jesper Johansson • 2019-12-17 Uppdaterad 2019-12-18

Elbilarna tar allt större andelar på marknaden men antalet laddstationer räcker inte till Hills Golf & Sports Center har nu sett till att säkra sina gäster lite påfyllning under rundan med ett helt nytt system, som är dynamiskt och fördelar laddningen mellan bilarna utan att behöva vara påslagna hela tiden.

Totalt ska det på golfklubbens parkeringsplats finnas 150 laddstationer, vilket är mest på en enskild plats i hela landet.
– Vi sätter in enkla uttag på varje parkeringsplats, sedan slås laddningen på utifrån ett flödesschema när bilen behöver vara fulladdad. Systemet är betydligt billigare än laddstolpar och skapar fler tillgängliga uttag. Alla besökare kommer även på sikt att kunna tanka vår egenproducerade miljövänliga el, ett naturligt steg för Hills blir att investera i solcellspaneler som täcker den största delen av våra gästers behov, säger Mats Sterner, vd på Hills Golf & Sports Club.

Chargenode heter företaget som ska installera laddstationerna som finansierats genom ett större bidrag av Naturvårdsverket och deras satsning kallad ”Klimatklivet”.
– Du berättar för systemet när du ska åka och vi ser till att din bil då har fått begärd mängd laddning, säger Kristian Sandahl, grundare och vd för Chargenode.Text: Jesper Johansson • 2019-12-17
ArtiklarHills Golf & Sports ClubNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top