Donald Trump gratulerade USA för Presidents Cup-segern. Foto: Getty images

Trump hyllar Tiger och USA:s lag

USA vann Presidents Cup. Donald Trump hyllar nu laget via sociala medier.

Text: Jesper Johansson • 2019-12-16 Uppdaterad 2019-12-16

Presidents Cup hade precis avgjorts när Donald Trump tog till sociala medier för att hylla USA och landets kapten, Tiger Woods.

USA lyckades vinna efter att ha legat under stort inför de avslutande singelmatcherna. Segern innebär att laget nu har elva segrar, en oavgjord och en förlust i tävlingen mot internationella laget. Tiger Woods var spelande kapten och gjorde just som en kapten ska göra – ledde med exempel.

Amerikanen var den förste i USA att spela singelmatch och han mötte Abraham Ancer. Det blev en seger mot mexikanen med 3&2. Därefter följde hans landsmän efter och till slut vann laget med 16-14 på Royal Melbourne i Australien.

Det var en imponerande söndag av amerikanerna. President Donald Trump valde därmed att hylla truppen som befann sig i Australien.

”Grattis till Tiger och dela USA-laget för en stark comeback och enastående seger. Sanna vinnare!”

Donald Trump är en stor golfsupporter och har under sin tid som president spelat golf med flera av världens bästa spelare. Han delade också ut Presidentens frihetsmedalj till Tiger Woods i våras, efter han starka majorseger på Augusta National.

En annan person som hyllade det amerikanska laget var Phil Mickelson. ”Lefty” lyckades inte ta en plats i laget men följde lagtävlingen noga hemma från soffan.


Text: Jesper Johansson • 2019-12-16
ArtiklarDonald TrumpPresidents CupTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen