7ae0548e-5defccdb18b32

Hanson: “Ska bli Sveriges bästa parkbana”

Peter Hanson är med och renoverar hemmabanan Bokskogens GK – helt ideellt.

Text: CM Hellsten • 2019-12-06 Uppdaterad 2019-12-12

Peter Hanson har inte spelat på European Tour sedan han på grund av skada tvingades bryta tävlingen Made in Denmark i maj 2019.

Rehabiliteringen går dock åt rätt håll och ambitionen är att Peter Hanson ska göra comeback när ET stannar till i Oman i slutet av februari 2020.

Under uppehållet har Peter Hanson varit hemma i Malmö och haft mycket tid att engagera sig i moderklubben, 36-hålsanläggningen Bokskogens GK.
Den sexfaldige ET-vinnaren hjälper till med renoveringen av Gamla banan:
– Under vintern renoverar vi lite bunkrar men allt sköts inhouse med egen banpersonal och grävmaskin. Vi har en långtidsplan som är lagd av Peter Chamberlain som vi följer, säger Peter Hanson till svenskgolf.se/wp.

Hanson siktar på comeback: ”Känns bra”

Det var rätt många bunkerkanter som hade havererat och när vi är inne och renoverar så försöker vi implementera mycket av det som Peter har ritat in, säger Peter Hanson till svenskgolf.se/wp.

Hur involverad är du i arbetet på banan?
– Så fort det behövs är jag på plats. Det är han som sitter i grävmaskinen som shapar och skapar men jag är väldigt involverad i utmärkning och när vi formar om bunkrar och hur de ska se ut och upplevas. Då måste man vara på plats.

Bunkrarna på Gamla banans hål 5 och 6 är klara och före jul är det fokus på hål 16.
Sedan är en bunker på hål 2 i behov av renovering.
– Det här arbetet ska inte påverka spelbarheten alls nästa år. Vi ligger lite efter med rensning av dammar så samtidigt som vi går in med maskinen vid bunkrarna så rensar vi också i vattnet. Det handlar mer om att hjälpa till hemma på klubben än att inleda en karriär som banarkitekt.

Hanson hjälper hemmabanan

Gör du det här ideellt?
– Ja, det är hundraprocentigt ideellt. Det känns inte som att jag betalar tillbaka något. Jag tycker bara att det är otroligt kul. Är man ett bra gäng och känner att energin i klubben är på väg åt rätt håll så är det väldigt lätt att ställa upp och göra sådana här saker.

Vad är planen med Bokskogens GK?
– Redan i våras började vi klippa annorlunda med lägre ruff vilket leder till mindre letande av boll, en trevligare upplevelse och snabbare rondtider. Vi har lagt en vision om att Bokskogen ska bli Sveriges bästa parkbana. Det är otroligt vackert, inramningen och miljön ger så mycket gratis. Så vi ska bygga på det och försöka lyfta kvaliteten på gräset. För mig är en parkbana mycket kontraster. Olika klipphöjder, vattenspeglar, lite mer synlig bunkersand där man lyfter fram den gamla karaktären. Sedan ska vi plantera och flytta träd.Text: CM Hellsten • 2019-12-06
ArtiklarBokskogens GKPeter HansonSvenska golfbanor
Rulla till toppen