5de362cea044e

Artiklar

Svenska upplagan av Golf Digest läggs ner

1986 skapades det första numret av Golf Digest för den svenska marknaden. Nu läggs tidningen ner.

Svensk Golf • 2019-11-27

Tidigare i år blev det klart att Svenska Golfförbundet beslutat sig för att inte förlänga avtalet med Egmont Publishing gällande Svensk Golf, vilket innebär att tidningen från och med maj 2020 inte längre kommer att ingå i golfklubbarnas medlemskap.

Egmont Publishing har därför tagit beslutet att inte längre producera Golf Digest då man vill ge Svensk Golf bästa tänkbara förutsättningar att stå på egna ben när den från och med nummer 4 år 2020 inte längre är en medlemstidning. Egmont Publishing har fört diskussioner med Discovery, som äger Golf Digest-licensen om en fortsatt utgivning men nådde inte hela vägen fram i förhandlingarna.
– Vi kommer att se tillbaka på den svenska upplagan av Golf Digest med stolthet. En uppskattad plattform för ett mer djupgående berättande om golf som genom åren samlat många vassa skribenter och fotografer, däribland både internationella och svenska namn, säger Eric Franzén, chefredaktör för Golf Digest.

Annonsörer, klubbar och läsare har givit positiva signaler gällande Svensk Golf och över 250 golfklubbar runtom i landet har redan beslutat sig för att sluta upp i en kampanj som innebär att deras medlemmar kommer att få möjlighet att prenumerera till ett förmånligt pris, då tidningen övergår till att distribueras till betalande prenumeranter. En del av prenumerationsavgiften kommer dessutom att gå tillbaka till klubbarnas juniorverksamhet, vilket skapar positiva värden för alla parter.

Det sista numret av Golf Digest finns nu i butik.

Scroll to Top