5de365c8cd6b3

Artiklar

Klubben har mer än fördubblat juniorantalet

Malmö Burlöv GK har lyckats riktigt bra med sin juniorrekrytering.

CM Hellsten • 2019-10-31

2018 arrangerades Svensk Golf Podcast Awards som uppmärksammade olika företeelser runt om i Golfsverige.
Utmärkelsen “Årets golfskola 2018” gick till Malmö Burlöv GK med följande motivering:
” När skolan slutar finns det många barn som inte har någonstans att ta vägen under sommaren. De fångade golfklubben upp och anordnade gratis golfskola för barn mellan 7 och 13 år. Från midsommar till andra veckan i augusti arrangerades femdagarskurser där deltagarna fick testa alla slag inom golfen och ta grönt kort och spela på korthålsbanan. Klubben tillhandahöll klubbor och bollar. Det gav nya golfare och nya medlemmar.”

Årets golfskola 2018

Konceptet med gratis sommargolfskola var tillbaka även 2019 och under sju veckor deltog 150 barn.
Malmö Burlöv GK:s satsnings på barn och ungdomar har gett positiv utveckling.
Kund- och marknadschef Peter Svallin:
– 1 augusti 2017 hade vi 40 till 45 juniorer i träning, nu har vi 160 juniorer i träning. 1 augusti 2017 hade vi 125 juniormedlemmar – idag nästan 300. Gratis sommargolfskola för barn har varit en bidragande orsak till lyftet. Under hösten 2019 har vi fått in 265 nya seniormedlemmar – tidigare höstar har det varit 100 nya medlemmar. Vi ska också bygga ett rum där juniorerna kan hänga, träna fys och läsa läxor.

Svenska klubben bygger om – inspireras av Ryder Cup-banan

27-hålsanläggningen Malmö Burlöv GK har fått bygglov för två träningsstudios på rangen och ute banan finns ett pågående projekt där arkitekt Johan Benestam tagit fram en masterplan som är inspirerad av franska Ryder Cup-banan Le Golf National i Paris.
Längs hål 19–27 skapas mjuka kullar som ramar in fairways och greener och sista oktober påbörjades installering av fairwaybevattning på de 18 inledande hålen.

Elljus på drivingrangen mellan 06 och 23 alla dagar

Malmö Burlöv GK driver flera CSR-aktiviteter (Corporate Social Responsibility) för att ta socialt ansvar, bland annat ett inkluderingsprojekt för ensamkommande i samarbete med Skånes Golfförbund.
– Det är en fantastisk klubb att få verka på. Jag har otroligt kompetenta medarbetare runt mig och fyra golftränare som jobbar stenhårt. De delar jag är extra stolt över är juniorutvecklingen och sommargolfskolorna, våra CSR-projekt och att vi nu äntligen kan jobba upp en bra turf på fairways, säger Peter Svallin till svenskgolf.se/wp.

Klubben har mer än fördubblat juniorantalet
Foto: Peter Svallin
Klubben har mer än fördubblat juniorantalet
Foto: Peter Svallin
Klubben har mer än fördubblat juniorantalet
Foto: Peter Svallin
Klubben har mer än fördubblat juniorantalet
Foto: Peter Svallin

Scroll to Top