5de367dd52c6c

Artiklar

”Det slår mig ofta att folk är så jäkla snåla”

Som krönikör i Svensk Golf och Golf Digest hade Steffo Törnquist synpunkter på att golfarna inte utnyttjar hemmaklubbens krog.

Text: CM Hellsten • 2019-10-09

Steffo Törnquist gästar Svensk Golf Podcast och TV4-profilen som är en stor golfsupporter länge faktiskt tyckte att golf var en löjlig sysselsättning.
Steffo Törnquist, som spelat en rad pro-am-tävlingar på European Tour, berättar också om hur en påse skumbananer fick Lee Westwood att göra birdies och engelsmannen vann sedan Nordea Masters.

Steffo Törnquist: ”Westwood tackade skumbananerna i segertalet”

Steffo Törnquist var för ett par decennier sedan krönikör i såväl Svensk Golf som Golf Digest.
I poddintervjun blickar han tillbaka till den tiden:
– Jag minns en grej jag skrev då, jag var upprörd. Golfbanan är det viktigaste på en klubb. Är den i bra skick är man glad. Det näst viktigaste är krogen. Halfway house och krogen ska ha bra käk. Det slår mig ofta att folk är så jäkla snåla och inte gynnar sin krog, de tar med sig mackor och gnäller över att dagens rätt kostar 100 spänn, men slår bort tre Pro V1:or på ettan utan att blinka. Jag tycker att man ska gynna krögarna och sin shop. Det är en lojalitetshandling på sin klubb. Med någon sorts allvar propagerade jag för det.

Vad fick du för respons?
– Från krögarna fantastisk, för de upplever ju samma sak. Det är ett otacksamt jobb att driva en golfkrog och har du då njugga och snåla medlemmar är det hopplöst. Då går det inte. Man måste vara lojal med sin klubb.

Lyssna på poddintervjun här:Text: CM Hellsten • 2019-10-09
ArtiklarSvensk Golf PodcastSvenska golfbanor
Scroll to Top