5de36800df8d9

Svensk kvartett tar över Floridabana

Fyra svenskar har blivit delägare i en golfbana i Florida – Eagle Marsh Golf Club.

Text: CM Hellsten • 2019-10-08 Uppdaterad 2019-12-12

2018 tog Joakim Sabel och Nicklas Österlind över Lisinge GK som döptes och byggdes om och numera går under namnen Sparren Golf.
Anläggningen utanför Rimbo i Roslagen, drygt 45 minuter norr om Stockholm, är uppkallad efter sjön som ligger intill fairways och greener.

”Vårt enda krav var att få fälla 500 träd”

Nu har Joakim Sabel och Nicklas Österlind tillsammans med Johan Tumba och Björn Bergentoft tagit över ännu en golfanläggning – i USA.

Kvartetten är delägare i Eagle Marsh Golf Club, som ligger två timmar sydost om Orlandos internationella flygplats i Florida.
De driver verksamheten i det gemensamma bolaget Toptee LLC.
– Eagle Marsh rankades som USA:s bästa nya bana när den öppnade 1999. Det här är det perfekta komplementet och vi kommer att ha resor från Sparren och medlemskap som gäller på båda banorna. Det är riktigt kul att driva en bana här och att få testa idéer i Florida som jag tidigare genomfört i Sverige genom Toptee, säger Joakim Sabel till svenskgolf.se/wp.

Svensk kvartett tar över Floridabana
Foto: Eagle Marsh GC

Under sina första tio dagar som delägare i Eagle Marsh GC har kvartetten fått in 30 nya medlemmar som betalat motsvarande 30 000 kronor i årsavgift.
Det är mycket arbete som pågår på Eagle Marsh, klubbhuset målas om och shoppen fylls på med nya plagg och prylar. En ny lokal krögare har anlitats och samarbete finns med strandhotellen i närheten.
– Banan är öppen och blir bättre och bättre dag för dag. Det blir fler banarbetare och bättre maskiner. Vi har redan ordnat till rangen bra och greenerna är fina. Fairways behandlas mot ogräs och vi har röjt undan så att hålen nu är helt visuellt fina. Dessutom köper vi en svensk vassröjningsbåt som ska rensa alla dammar, den kommer i november, säger Joakim Sabel.

Svensk kvartett tar över Floridabana
Foto: Eagle Marsh GC

Greenfeen på Eagle Marsh är 350 kronor men 1 november ökar den till 500 kronor och framöver kan priset variera ytterligare.
– Vi kommer att ge svenska pron och grupper specialpriser med rangebollar och bil inkluderat och ska samarbeta med svenska golfresebyråer.

Inför kvalet till Champions Tour i USA kommer Jarmo Sandelin att ha sitt träningsläger på klubben.
Eagle Marsh GC har även utsett VIP-medlemmar och i det sällskapet ingår LPGA-proffset Dani Holmqvist, Stanley Cup-mästaren i ishockey, Andre Burakovsky, racerföraren Oliver Askew samt före detta tennisspelaren Mikael Pernfors.

Svensk kvartett tar över Floridabana
Foto: Eagle Marsh GC
Svensk kvartett tar över Floridabana
Foto: Eagle Marsh GC
Svensk kvartett tar över Floridabana
Foto: Eagle Marsh GC


Text: CM Hellsten • 2019-10-08
ArtiklarSparren GolfSvenska golfbanorUSA
Rulla till toppen