Junior Golfer With Father

Artiklar

Gratis golf för barn till ensamstående föräldrar

Här är klubben som vill göra det billigare att upptäcka golfen.

CM Hellsten • 2019-09-25

Gumbalde GK på Gotland har testat ett nytt koncept när det kommer till klubbtävlingar. 2018 var det premiär en 12-hålstävling och 2019 var evenemanget tillbaka.
Så här motiverar ordföranden Lennart Weiss beslutet:
– Initiativet bakom tävlingen är diskussionen om att golf tar väldigt lång tid. Vi har en bra bansträckning och 11 av Gumbaldes bästa hål finns på vår 12-hålare. Alla kan inte göra som Troxhammar och lägga en 12-hålare bredvid en 18-hålare – men om man planerar på rätt sätt kan man ha 9 och 12 hål inom ramen för 18 hål och i följdordning så att de blir handicapgrundande och därmed attraktivt. Har du lagt hålen i rätt ordning så har du samtidigt skapat fler spelalternativ. På Gumbalde kan du gå ut och spela de resterande sex hålen efter avslutad 12-hålsrond om du vill. Det här har varit ett sätt att stimulera intresset.

Klubben satsar på 12-hålstävling

Gumbalde GK har sedan ifjol även vidtagit åtgärder för att försöka minska det ekonomiska hindret för att få nya golfare till banan.
– Det är två saker som har skapat problem för golfen – tiden och pengarna. Vår 12-hålstävling är ett sätt att hantera tiden och under sommarhalvåret har vi ett erbjudande för ensamstående föräldrar med barn under 20 år – att barnen får spela gratis. Det här gör vi för att sänka den ekonomiska ribban, för det kan vara dyrt med golf och vi vill ha nyrekrytering. Det här är nödvändigt för golfen. 

Här är superguiden till golfens Gotland

Lennart Weiss hoppas att fler svenska golfklubbar hakar på upplägget.
– Jag tycker i grunden att det här är en idé som vi borde utmana övriga Golfsverige på. Jag var i Danmark och spelade nyligen och noterade att det var otroligt många fler ungdomar som stod på rangen än vad jag ser på golfbanor i Sverige. Jag var på två danska banor och gjorde samma iakttagelse båda dagarna. I Sverige blir man nästan överraskad om man ser många ungdomar på en golfbana. Jag kan inte tro annat än att den ekonomiska faktorn är en av de saker som spelar roll.

Fyrhushotellet på en av landets bästa banor


Scroll to Top