5de36ae4f3395

Artiklar

Blixt ringde upp och gratulerade vinnarna

Jonas Blixt Invitational avgjordes utan värden på plats – men han ringde upp och gratulerade.

CM Hellsten • 2019-09-12

Jonas Blixt Invitational på Hammarö GK är tävlingen där ungdomarna får chansen att känna på hur det är att spela som proffs. Spelarna har en egen lounge, det finns läktare med publik och de som bär bagarna har caddievästar.

Värden själv brukar vara på plats under tävlingen, men hade den här gången fått förhinder på grund av en operation hemma i Jacksonville, Florida. Det medicinska ingreppet kommer att hålla Jonas Blixt borta från PGA Tour det kommande halvåret.
Jonas Blixt ringde dock upp under prisceremonin och gratulerade vinnarna via Facetime.

Operation för Blixt – missar halva säsongen på PGA Tour

99 juniorer från 31 svenska golfklubbar deltog i Jonas Blixt Invitational.
I A-klassen vann Hannah Murray från Karlstad GK på 99 slag. Det var andra året i rad som Hannah vann och tredje gången som familjen Murray vinner. Tvåa kom Joel Magnusson, Skövde GK, på 103 slag och trea blev Oliver Amnefjord, Lyckorna GK, på 105 slag.

Blixt ringde upp och gratulerade vinnarna
Foto: Hammarö GK
Prispallen för A-klassen.

I B-klassen vann Robin Jogeryd, Bryngfjordens GK, på 100 slag, tvåa blev Oskar Johansson, Kumla GK, på 103 slag och trea blev Gustav Hallsback, Tjörns GK.

Blixt ringde upp och gratulerade vinnarna
Foto: Hammarö GK
Prispallen för B-klassen.

I C-klassen vann Anton Hamr, Bryngfjodens GK, på 35 slag, Alfred Engström-Linder, Hammarö GK, kom tvåa på 37 slag och Casper Larsson, Hammarö GK, kom trea på 38 slag.

Dessutom fick 110 skolungdomar prova på golf under sin idrottsdag som förlagts till Hammarö GK.
Tävlingsledaren Johan Bergström summerar Jonas Blixt Invitational:
– Så mycket golf och så många glada barn som fått prova på golf för första gången och andra som fått prova på att vara proffs för en dag. Deltagarna fick bland annat träffa Mikael Detterberg som vann EM-guld med pojklandslaget och Michael Jonzon som gjort 400 starter på Europatouren. Bland caddies fanns det både golfproffs och hockeylegendarer så visst fick barnen träffa många kändisar.

Blixt ringde upp och gratulerade vinnarna
Foto: Hammarö GK
Prispallen för C-klassen.

Scroll to Top