5de36b63c92dc

Artiklar

Så blir invigningen av Stensons bana

Söndagen 15 september arrangeras den officiella invigningen av Öster by Stenson.

CM Hellsten • 2019-09-09

I början av augusti kunde de allra första golfarna släppas ut på Österåkers Golfklubbs nya bana – den som majorvinnaren Henrik Stenson och arkitekten Christian Lundin har skapat tillsammans.
Klubbmästerskapet avgjordes på Öster by Stenson och sedan dess har slingan varit öppen för spel och greenfeen ligger på 1 500 kronor alla dagar (800 kronor för gäst till medlem).

Stensons nya bana öppnad: ”Överträffat förväntningarna”

15 september är det dags för den officiella invigningen och då kommer skaparen själv till Österåker i Åkersberga norr om Stockholm.
Klockan 11.00 har Henrik Stenson en clinic för publiken och 13.00 slår han ut på sin bana och får sällskap av Camilla Lennarth, Dani Holmqvist samt hedersmedlemmen Richard S Johnson.
– De kör en modifierad 9-hålsbana och spelar hål 1, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17 och 18. Tobias Bergman (Svensk Golfs tidigare chefredaktör och nuvarande Viasatkommentator) går med och kommenterar spelet och pratar lite med spelarna. Det finns en följebil med högtalare så att publiken hör vad som sägs, säger Andreas Ljunggren, vd på Österåkers GK.

Dödskalleskylten på Stensons bana

Är invigningen öppen för allmänheten?
– Nej. Den är till för våra medlemmar, deras familjer och sponsorer. 1 500 har redan anmält att de kommer. Det blir en rolig dag för våra medlemmar. Vi vill lyfta fram medlemskapet i klubben och på det här sättet premiera medlemmarna, säger Andreas Ljunggren.

Du som inte är medlem kan ta del av invigningen på svenskgolf.se/wp och vår Facebooksida.

Läsarna: Här vill vi se Scandinavian Invitation 2020


Scroll to Top