5de36e71e7b86

Artiklar

ÅSGÅRD: Hur gör vi din bästa golftidning?

Svensk Golfs chefredaktör efterfrågar dina synpunkter och tankar om tidningen.

Oskar Åsgård • 2019-08-25

Ledaren publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 8/2019.

Häromdagen berättade en kollega på förlaget att hon börjat spela golf. Med ivrig röst förklarade hon hur en hink på rangen snabbt blivit tio och att hon fastnat totalt för sporten. Vi är många som känner igen oss i den där beskrivningen. För mig började resan som 14-åring när jag tog grönt kort och fullständigt slukades upp i golfens värld.

På den tiden fanns inget Youtube, så träningstipsen i Svensk Golf var så att säga mina första golflektioner. Tidningen blev mitt fönster mot golfvärlden, förutom instruktion kunde jag läsa massor om klubbor, regler, banor, proffs och ta del av alla möjliga intressanta berättelser från golfens värld.

Med snart 14 år som redaktionsmedlem på Svensk Golf har jag via samtal och mejl förstått att ni är många som har har ett liknande förhållande till tidningen. Hur den blivit en kär golfkamrat som ni träffar någon gång i månaden och kan dela er passion med.

Från och med maj 2020 slutar Svensk Golf att automatiskt trilla ned i din brevlåda. Här kan du läsa mer om varför Svenska Golfförbundet bestämt sig för att sluta inkludera tidningen i ditt golfklubbsmedlemskap.
Betyder det här att Svensk Golf läggs ner? Nej, lyckligtvis inte.

Jag är glad att tidningens ägare Egmont Publishing väljer att fortsätta satsa på Svensk Golf trots SGF:s beslut. Svensk Golf må ha funnits i 73 år nu, men jag och mina kollegor ser fram emot att mota tidningens pensionsålder i grind och producera det vassaste svenska golfmagasinet.

Ni är många som hör av er till oss och vi uppskattar det verkligen (fortsätt med det!). Mest av allt gillar vi att ta del av den genuina passion ni har för golf. Jag hoppas att det märks att vi på redaktionen delar den passionen, för det gör vi. Vi gör också bogeys, par, dubblar, streck och med lite tur någon enstaka birdie.
Framförallt längtar vi, precis som du, alltid efter nästa gång vi får pegga upp på första tee. Vi spelar, lever och andas golf i tid och otid, inte bara för att det råkar vara vårt jobb.
Det är en sann passion och jag vill verkligen att det ska genomsyra den tidning vi gör.

För att vi ska träffa rätt i vår ambition med Svensk Golf framåt är det viktigare än någonsin att veta vad du tycker att vi gör bra och dåligt, vad du vill läsa mer eller mindre om. Helt enkelt hur vi fortsätter vara en relevant del av ditt golfliv. Mejla mig gärna dina tankar på oskar.asgard@svenskgolf.se.

Du som är nyfiken på vad som händer med Svensk Golf framåt, surfa också gärna in på svenskgolf.se/wp/2020 för att läsa mer om vad som händer nu och registrera dig på vårt specialnyhetsbrev som bara handlar om just detta. Vi lovar att inte fylla din mejlkorg med något annat än konkret information om hur du får tidningen hem i brevlådan även i framtiden.

Men först, trevlig läsning!

Scroll to Top